ETF bolji od Matematičkog fakulteta

666

U okviru desetog kola SUUB lige košarkaši Elektrotehničkog fakulteta slavili su nad ekipom Matematičkog fakulteta rezultatom 56:52(4:15;21:8;13:16;18:13). Najkorisniji iz redova pobednika bio je Jovanović sa 14 poena, dok je na drugoj strani najzapaženiji bio Lazar Ristić koji ubacio 21 poen.

Finalni dan USSB

Nakon obezbeđenog prvog napada, košarkašima ETF-a nije pošlo za rukom da upućen šut ka košu pretvore u poene, dok je na drugoj strani Lazar Ristić doneo prve poene matematičarima(2:0). Prve poene za ekipu Elektrotehničkog fakulteta posle više od 4 minuta igre postigao je Petar Ristić koji je dva puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja(7:2). Nakon još jednog faula matematičara, na liniji slobodnih bacanja opet se našao Petar Ristić koji je i ovog puta ubacio oba slobodna bacanja(7:4). Do kraja ove deonice iz redova matematičara u listu strelaca upiali su se Janković sa 5 poena i Ljujić koji je ubacio trojku uz zvuk sirene, te je rezultat na kraju prvih osam minuta bio 15:4 u korist matematičara.

Drugu četvrtinu otvorio je Marinković koji je bio precizan u šutu van linije 6,75(15:7), dok je na drugoj strani pod košem još jednom bio precizan Lazar Ristić(17:7). košarkaši ETF-a zaigrali su sigurnije u napadu, pa je tandem Jovanović-Ristić vezao 10 poena i izjednačio rezultat(17:17). Do kraja prvog poluvremena Petar Ristić ubacio je još 4 poena(21:17), dok su u šutu sa distance po jednom bili sigurni Jovanović i Perković. Na drugoj strani Janković je ubacio 4 poena i Lazar Ristić dodao 2, pa je rezultat na semaforu posle 16 minuta igre bio 25:23 u korist ETF-a.


Sastavi timova
Elektrotehnički fakultet Matematički fakultet
6 RISTIĆ P. 6 JANKOVIĆ O.
7 PERKOVIĆ N. 7 MIJUŠKOVIĆ M.
8 MARINKOVIĆ M. 8 STAMENIĆ N.
10 ĐEKANOVIĆ A. 9 LJUJIĆ V.
11 MILIĆ A. 12 STOJANOVIĆ M.
17 VULIĆ M. 13 RISTIĆ L.
21 MIĆOVIĆ N. 14 SMILJANIĆ N.
24 JOVANOVIĆ B. 15 TODOROVIĆ M.
32 POPOVIĆ D. 16 ĐOKIĆ S.
U drugom poluvremenu viđena je slična igra kao u prethodnoj četvrtini. Obe ekipe bile su sigurne i odlučne u napadu i spremne u odbrani. Prve poene za ETF ubacio je Đekanović koji je bio siguran u šutu za tri poena(28:23), a iz redova matematičara opet je precizan bio Lazar Ristić, koji je ubacio 14 od ukupno 16 poena koliko je ekipa Matematičkog fakulteta upisala u trećoj četvrtini. Iz ekipe Elektrotehničkog fakulteta istakli su se Petar Ristić i Milić sa po 4 ubačena poena, dok su Jovanović i Popović dodali po 2. Matematičarima je poslednje poene u ovoj deonici doneo Ljujić koji je ubacio trojku i svojoj ekipi doneo prednost, te je rezultat na kraju treće četvrtine bio 39:38.

Poslednjih osam minuta počelo je trojkom Jovanovića s jedne i Jankovića s druge strane(41:42). Tokom sledećeg napada igrači ETF-a okrenuli su prednost u svoju korist, nakon što je Petar Ristić bio siguran u šuta van linije 6,75. Do kraja ove deonice Jovanović je upisao još 5 poena, dok su Vukić i Marinković ubacili po 4. Iz redova matematičara Janković i Ljujić postigli su po 4 poena, a Lazar Ristić dodao je 2. Nakon promašena tri šuta za tri poena ekipe matematičkog fakulteta, ETF je slavio rezulatom 56:52.

Statistika
Elektrotehnički fakultet Matematički fakultet
Poeni 56 52
1p 15/18 8/10
2p 10/22 7/20
3p 7/11 10/17
Defanzivni skokovi 25 18
Ofanzivni skokovi 9 7
Ukradene lopte 3 9
Izgubljene lopte 2 7
blokade 2 1
Kapiten ekipe Elektrotehničkog fakulteta Nikola Perković istakao je da su odigrali jako tešku uatkmicu. „Naša igra je bila od očaja do sjaja i nekako smo preživeli na kraju. Najbitnije je da smo zabeležili pobedu, nadamo se da ćemo pobediti preostale dve utakmice do kraja i eventualno još jednom kiksu TMF-a kako bismo zauzeli prvo mesto u grupi“, dodao je Perković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV ostao neporažen
Naredni tekstTMF pobedio i pored „žutih minuta“
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.