Elektroncima još jedan trofej

121

Studenti Elektronskog fakulteta u Nišu osvojili su Svetosavski kup u stonom tenisu. Stefan Janaćković i Petar Milić zaslužni su za još jedan trofej koji Elektronski fakultet odnosi sa tradicionalnih Svetosavskih turnira. Drugo mesto izborili su studenti Ekonomskog fakulteta.

Finalni dan USSB

Na turniru u stonom tenisu učestvovalo je osam takmičara sa četiri fakulteta Univerziteta u Nišu.

Elektronsci su brzo savlali prve izazivače, Nenada Stojanova i Nikolu Kostića sa Medicinskog fakulteta. Bez ijednog izgubljeog seta u prvom meču, dočekali su takmičare Elektronskog fakulteta. Dino Mekić i Milan Spasić pokazali su se kao žestoki protivnici. Elektronci su prvu pobedu dobili rezultatom 12:10 i 13:11, što je ukazivalo na oštriju borbu. U drugom susretu Ekonomisti su reagovali brže i bili su znatno bolji, te su tako zakazali dubl sa Petrom i Stefanom. Bolji rezultat u dublu imali su ipak studenti Elektronskog.

Naoštrenim Ekonomistima na mrežu su izašli momci sa Pravnog fakulteta. Nikola Dimić, student Pravnog fakulteta, izborio je prvu pobedu protiv Dina Mekića, ali je Milan Spasić sa Ekonomskog fakulteta igrao bolje od Mihajla Mihajlovića, zato su se Ekonomsisti našli u još jednom odlučujućem dublu. Ovoga puta slavio je tandem Ekonomskog fakulteta.

Nenad Stojanov i Nikola Kostić, studenti Medicinskog fakulteta igrali su protiv momaka sa Pravnog. Sa četiri dobijena seta i jednim izgubljenim upisana je pobeda Medicinskom fakultetu.

Odmorni Elektronci suočili su se sa već iscrpljenim Pravnicima, Nikolom i Mihajlom. Iako su izgubili u prvom susretu, nisu dozvolili protivnicima da odnesu pobedu i u drugom, tako da su se momci sa Pravnog fakulteta zajedničkim snagama borili u dublu. Kao pobednici dubla izašli su takmičari Elektronskog fakulteta, time su obznanjeni pobednici Svetosavskog kupa.

Poslednji i najneizvesniji meč igrali su studenti Medicinsog i Ekonomskog fakulteta. Posle trećeg seta evidentirana je pobeda Medicinskog u prvom suretu. Sa dva osvojena seta Ekonomiste završen je susret druga dva igrača. U dublu se videlo da su oba tima željna pobede, te su produžili igru u treći set. Konačno, pobedu su odneli Dino i Milan sa Ekonomskog fakulteta, osvojivši time drugo mesto na ovom takmičenju.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKorak do Lige Šampiona za KMF Nišava
Naredni tekstDan univerzitetskog sporta – 20. septembar
Pesimistični optimista i perfekcionista. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu u Nišu, na departmanu za novinarstvo. Angažmanom u Sportindeksu pokušavam da opovrgnem tezu da je ljubav prema sportu i dobro poznavanje te oblasti nužan preduslov za bavljenje sportskim novinarstvom. Želim da pomognem u informisanju o bogatom studentskom sportu u Nišu.