Elektronci srušili Mašince

336

U okviru Univerzitetske lige Niša u rukometu  sastale su se selekcije Elektronskog i Mašinskog fakulteta. Pobednik ovog susreta bila je ekipa Elektronskog fakulteta, savladali su ekipu Mašinskog rezultatom 24:19 (12:8) .

Finalni dan USSB

Elektronci su silno otvorili ovaj susret,već u 3. minutu susreta grub prekršaj nad Ilićem sudije su okarakterisale kao sedmerac. Stanišić je bio precizan za 3:0 u korist svoje ekipe. Nakon uvodne dominacije i vođstva Elektronskog od 6:0, Tošić savladava golmana Todorovića sa krila i Mašinci se upisuju na semafor.

U 11. minutu susreta Ilić je iznudio prvo isključenje na meču, Stanojević je isključen zbog povlačenja protivnika sa leđa. Elektronci su na pravi način iskoristili minut u kojem su imali igrača više na terenu, postigavši 2 gola u tom periodu stekli su najveće vođstvo u utakmici od 9:2. Igrači Mašinskog su uzvratii istom merom odmah po povratku Stanojevića, te je rezultat promenjen na 9:4.

Odmah nakon mini serije protivnika, klupa Elektronskog zatražila je tajm-aut u 13. minutu prvog dela igre.

Do kraja poluvremena nije se mnogo toga promenilo, a zadovoljniji nakon prvih 20 minuta igre svakako su bili rukometaši Elektronskog fakulteta, koji su nakon prvog dela igre vodili rezultatom 12:8 .

Sastavi timova
Elektronski fakulet Mašinski fakultet
Nikola Todorović Pavle Kostić
Nikola Jovanović Bogdan Kostić
Nikola Stojković Marko Brkić
Milan Ilić Dimitrije Prokopović
Lazar Stanišić Arsenije Simonović
Jovan Ristić Dušan Tošić
David Mladenović Petar Misić
Darko Ostojić Vladimir Stanojević
Stefan Aćimović
Nikola Ranđelović
Franja Benčić

Nakon kratkog predaha, igrači su se vratili na teren i nastavili sa odličnom borbom. nOstojić je nakon sjajnog dodavanja Stanišića postigao prvi gol u drugom delu igre. U 23. minutu novo isključenje za MašinskiBrkić je zbog povlačenja morao na klupu. Izabranici Elektronskog su na najbolji način iskoristili minut u kojem su imali igrača više, postigli su dva brza gola za novu opipljivu prednost (15:9).

Rukometaši Elektronskog održavali su stečenu prednost u prvoj polovini drugog poluvremena, kada je Stanišić u 30. minutu iznudio sedmerac. Ovog puta izvođenje najstrože kazne prepušteno je golmanu Todoroviću, ali njegov pokušaj loba ipak nije bio uspešan.

Susret je rešen u 35. minutu kada su Mladenović, a potom i Ristić savladali golmana Mašinskog za najveću prednost na ovom meču za velikih 21:13.

Do kraja priliku su u redovima Elektronaca dobili i rezervni igrači sa klupe, koji su uspeli da privedu kraju ovaj meč, uprkos duplo većem broju primljenih golova u tom periodu.

Konačnih 24:19 postavio je Benčić, za nove bodove Elektronskog koji je još jedan korak bliže zacrtanom cilju.

Lazar Stanišić iz redova Elektronskog fakulteta podelio je utiske nakon meča sa SportIndeksom“Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice. Fokusiramo se na odbranu, jer iz dobre odbrane kasnije ide i dobar napad. Oseća se nedostatak Živkovića, ali pokušaćemo da to nadomestimo još većim zalaganjem na terenu. Atmosfera u ekipi je odlična i strpljivo čekamo nokaut fazu”, izjavio je iskusni Stanišić .

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB