Elektronci dobili Singidunum u triler završnici

129

U četvrtom kolu Studentske lige Niša bio je zakazan okršaj FSFV-a i Građevnisko-arhitektonskog fakulteta s jedne strane i Elektronskog fakulteta i Singidunuma sa druge. GAF je u poslednjem trenutku odusatao od igre, verovatno zastrasen prethodnim pohodima protivničke ekipe. S obzirom na to da se košarkaši GAF-a nisu pojavili u dogovoreno vreme, proglašen je službeni rezultat 20:0, u korist FSFV-a. U drugoj utakmici pobedu su odneli Elektronci, rezultatom 46:43 (13:10, 18:10, 6:12, 9:11).

Sastavi timova

Košarkaši Singidunuma nisu uspeli da nadoknade razliku koju su Elektronci napravili u prve dve četvrtine, posebno u drugoj, iako su bili nadomak tom dostignuću. Čini se da je presudila timska igra i bolje raspoređeni poeni Elektronskog fakulteta, dok se igra Singidunuma zasnivala uglavnom na Nemanji Gudžiću i njegovom individualnom kvalitetu.

Upravo je Gudžić vratio u život svoj tim, pogodivši četiri uzastopne trojke u poslednjoj četvrtini! Na drugoj strani, akcije su uglavnom išle preko centra Aleksandra Miletića ili je odgovornost preuzimao plejmejker Vidoje Mijalković. Takođe, i jedan i drugi tim su postizali poene iz brzih kontri, ali je viđeno i dosta promašenih zicera.

U finišu se lopta prilikom napada Singidunuma, gotovo uvek, nalazila u rukama Gudžića, pa se u skladu s tim i taktika Elektronskog zasnivala na tome da on ne primi loptu. Ipak, posle male penal završnice, Elektronci su izdržali i napustili meč uzdignutih glava i u dobrom raspoloženju.

Najefikasniji je bio pomenuti Gudžić, koji je postigao čak 70% poena svoje ekipe.

12449376_1107005402666659_1071339159_o

Fejsbuk komentari