Elektro opravdao titulu nosioca grupe

144

Drugog dana takmičenja, prve lige u košarci Elektro je savladao Arhitektru rezultatom 65:41 (19:10, 15:8, 22:6,9:17) i tako došao do svoje druge pobede.

Finalni dan USSB

Utakmicu su otvorili košarkaši Arhitektura sa sjajnim napadima i pogodcima. Elektro kao da na samom početku ovog meča nije bio dovoljno uigran i nekoliko puta promašuje koš. Arhitektura nastavlja igru borbenije i ulazi u bonus. Elektro ovo koristi, jer dolazi do lakih poena na liniji za slobodna bacanja. Rezultat na kraju prve četvrtine bio je u korist Elektro 19:10.

Druga četvrtina ove utakmice počela je dobrom igrom Elektro, nastavili su da nižu poene, međutim igrači Arhitekture se nisu lako predavali. Ovu deonicu igre Arhitektura je smanjila broj faulova, a samim tim i lake poene Elektro. Pred kraj druge četvrtine Elektro postže prvu trojku i tako završava prvo poluvreme sa skoro duplom prednošću 34:18.

Dominantna igra Elektro nastavlja se i kroz celu treću četvrtinu, napravili su nekoliko dobrih asistencija i blokada. Igračima Arhitekture lopte kao da ispadaju iz ruke, a protivnici to koriste i prave seriju od 16:0. Zabrinuti košarkaši Arhitekture zbog mnogo izgubljenih lopti traže time-out i pokušavaju da nađu način da prekinu ovu sjajnu seriju igrača Elektro. Nakon time out-a Elektro nastavlja seriju do 18:0, a onda je najefikasniji igrač Arhitekture Miloš Turanjanin prekida sjajnom trojkom. Ovu četvrtinu Elektro je završio sa prednošću od 32 koša, a ukupan rezultat bio je 56:24.

U poslednjoj deonici ove utakmice igrači Arhitekture se bude i već na samom početku postižu dve trojke. Pored trojki ukrali su i nekoliko lopti protivničkoj ekipi i napravili nekoliko sjajnih pogodaka. Efikasniji tim ovaj deo utakmice igra znatno smirenije i opuštenije, međutim i dalje imaju veliku prednost. Najefikasniji igrač Elektro, Aleksandar Ratkov u poslednjim sekundama utakmice postiže trojku ali je sudije ne priznaju. Utakmica se završila pobedom ekipe Elektro rezultatom 65:41.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMenadžment lako izašao na kraj sa Građevinom
Naredni tekstArhitektura isprašila GRID
Studentkinja sam četvrte godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Omiljeni sport mi je košarka, ali mi ni drugi sportovi nisu strani . U budućnosti bih volela da se bavim sportskim novinarstvom, jer smatram da je malo žena koje se opredeljuju za ovu vrstu novinarstva.