Ekonomski skinuo PMF sa vrha

223

Fudbaleri Ekonomskog fakulteta savladali su vodeći PMF rezultatom 4:3 u dvanaestom kolu Univerziteske lige Niša. Nakon ove pobede Ekonomski je obezbedio učešće na završni turnir, dok je PMF nakon poraza ”skliznuo” na drugo mesto na tabeli.

Finalni dan USSB

Igrao se treći minut kada je autogolom Ekonomista ekipa PMF-a prva stigla do vođstva, nakon dobrog kontra napada. Već u narednom napadu Ekonomski je uspeo da “poravna” rezultat nakon greške u odbrani njihovih protivnika. Kako se utakmica odvijala tako su igrači PMF-a sve više napadali gol protivnika, međutim, golman Ekonomista imao je par dobrih intervencija. Vrlo rano igrači Ekonomskog u nekoliko navrata su pokušali da igrom sa petoricom igrača, bez golmana dođu do pozitivnog rezultata. Smenjivali su se napadi obeju ekipa, koje su za ovu utakmicu bile jako dobro tehnički potkovane. Do poluvremena je ostalo 1:1.

U drugom poluvremenu igrači PMF-a konstantno su napadali gol protivnika, što im se vrlo brzo isplatilo kada su u situaciji tri na jedan ponovo uspeli da dođu do vođstva. Međutim, kao i u prvom poluvremenu, igrači Ekonomskog vrlo brzo su ponovo došli do izjednačenja nakon izvedenog kornera. Potpuni preokret nepravila je ekipa Ekonomskog u devetom minutu, kada je stigla do rezultata 3:2, a nakon toga je PMF bio primoran da zatraži prvi tajm-aut na meču. Poslednjih pet minuta meča PMF je igrao sa petoricom igrača na terenu, ali se nisu najbolje snašli. Iz takve situacije Ekonomski je uspeo da dođe do četvrtog, a blizu su bili i petog gola, kada nisu iskoristili izglednu šansu. PMF je uspeo samo da ublaži prednost golom u poslednjim trenucima meča, za konačnih 4:3 i pobedu Ekonomskog fakulteta.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEkonomski i FSFV podelili bodove nakon drame u završnici meča
Naredni tekstTrofej za kraj!
Student sam trece godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ranije sam trenirao nekoliko sportova, a trenutno se se bavim fudbalom, Sport me zanima od malena, a sebe u buducnosti vidim kao uspesnog sportskog novinara.