Ekonomski se bori za trofej

127

Odbojkašice Ekonomskog fakulteta plasirale su se u finale SUUB lige pobedom na Saobraćajnim fakultetom rezultatom 2:1 (25:18, 25:27, 15:8). U vrlo zanimljivoj i dinamičnoj utakmici, obe ekipe pružile su odličnu igru. Ipak, u ključnim trenucima, poene su osvajale Foke i tako stigle do finala.

Na početku prvog seta ekipa Ekonomskog je povela sa 3:1. Ipak, brzo su saobraćajke ušle u ritam i stigle do izjednačenja 4:4. Ipak sjajnim poenima Lazarevićeve EKOF pravi mini seriju od 3:0 i tako preuzima vođstvo 7:4. Ugrinićeva je smanjila na 7:5, ali su Foke nastavile sa odličnog igrom i navodile protivnice na greške. Pri vođstvu Ekonomskog od 10:6, ekipa sa Voždovca slala je lopte preko mreže koje protivnice nisu uspevale da vrate. Tako se Saobraćajni približio na 10:9. Igralo se u nastavku poen za poen, odlična igra viđena je na obe strane. Za izjednačenje 15:15 u ekipi Saobraćajnog odlične je na bloku bile Tubućeva . Kada su Foke opet povele sa 18:15, usledio je tajm aut koje su tražila Saobraćajke. Ipak u nastavku je EKOF pokazao bolju uigranost. Zekavica je odservirala dva asa, a u polju su odlične bile Radulovićeva i Lazarevićeva. Mini serijom od tri poena pri rezultatu 22:18, Ekonomski osvaja prvi set rezultatom 25:18.

IMG_20170520_192642

U drugom setu ponovila se situacija sa početka prvog, ali je sada Saobraćajni poveo sa 4:1 zahvaljujući Ugrinićevoj. Usled nekoliko grešaka, stigao je EKOF do 4:3. Održavale su saobraćajke prednost sve do izjednačenja od 6:6. U nastavku je Saobraćajni uspevao da čuva prednost od jednog poena, ali su Foke nakon poena Ćurčićeve i Lazarevićeve povele za 13:12. Tajm aut zatražio je Saobraćajni. Napravile su devojke sa EKOF-a nekoliko grešaka te su Saobraćajke povele sa 16:13. Usledila je još jedna pauza za dogovore ekipa. U nastavku su viđeni dugi poeni u kojima su bolje bile odbojkašice Ekonomskog i izjednačile na 18:18 ovoga puta zahvaljući poenima Mikovićeve. Foke su ušle u odličan ritam i poremetile organizaciju igre u polju Saobraćajnog.  EKOF je stigao do 23:19.Međutim, usledila je uzbudljiva završnica seta. Ekipa sa Voždovca ponovo je uhvatila odgovarajući ritam i krenula u borbu za treći set. Na bloku je odlična bila Ristićeva. Trud se isplatio. Uz nekoliko grešaka protivnica i poen Popovićeve, Saobraćajni osvaja drugi set sa 27:25 i tako uvodi meč u odlučujući set.

U tećem setu, vidno su ekonomistkinje bile bolje uigrane. Umorna od borbe u drugom setu, ekipa Saobraćajnog pravila je dosta grešaka i poklanjala poene protivnicama. Brzo je EKOF stigao do 7:2. Ni nakon tajm auta, saobraćajke nisu uspevale da dođu do serije i smanje prednost Ekonomskog. Nikčevićeva je poenima povećala prednost na 13:6. U nastavku odbojkašice Saobraćajnog nisu našle način da se odbrane od ekipe EKOF-a. Poenom Ćurčićeve  za 15:8, Foke osvajaju treći set i tako obezbeđuju sebi borbu za šampiona lige.

Najbolja u pobedničkoj ekipi bila je Lazarevićeva sa šest poena iz igre i jednim blokom, dok se u sastavu Sabraćajnog fakulteta istakla Ugrinićeva sa osam poena i jednim blokom.

Statistika Ekonomski fakultet
Statistika Saobraćajni fakultet

 

Nakon plasmana u finale, kapiten ekipe Ekonomskog fakulteta Katarina Lazarević rekla je da je utakmica bila jako teška posebno jer se ekipe dobro poznaju. Drago mi je da smo pobedile. U finalu će biti uzbudljivo, bilo da nam je protivnik FON ili Filozofski, izjavila je Lazarevićeva.

 

 

 

 

 

 

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstGrađevinari zakazali finale sa pravnicima
Naredni tekstFON preokretom do finala
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs