Ekonomski preko GAF-a do novih bodova

284

U okviru Univerzitetske lige Niša, odbojkaši Ekonomskog fakulteta savladali su Građevinsko-arhitektonski rezultatom 2:0, po setovima (25:19, 25:16).Ovom pobedom Ekonomisti su povećali svoje šanse u borbi za plej-of.

Finalni dan USSB

Više uspeha na početku utakmice imali su Građevinari, koji su imali vođstvo od 5:0.Do prvih poena Ekonomski je došao nakon servis greške protivnika.Tokom prve polovine seta GAF je odolevao pritisku održavajući svoju visoku prednost.Međutim, kako se set odvijao tako su i Ekonomisti osvajali veći broj poena, te je prvi egal usledio pri rezultatu 14:14.Nakon toga Ekonomski je napravio prvu veću seriju od 4 poena, koju je GAF prekinuo prvim blokom na meču.U tim trenucima igrači Ekonomskog zaigrali su dosta bolju odbojku, kojom su vrlo brzo stigli i do prve set lopte koju su odmah iskoristili za rezultat 25:19 i 1:0 u setovima.

U drugom setu GAF je ponovo imao prednost. Igralo se dosta čvršće i sigurnije na obe strane i nijedna ekipa nije dolazila do izražaja. Takav način igre potrajao je do rezultata 10:10 kada su Građevinari počeli da prave veći broj grešaka iz servisa, što je njihovom protivniku omogućilo da napravi razliku. Seriju Ekonomista od 5 poena igrači GAF-a uspeli su da prekinu dobrim smečom po paraleli. Međutim, veliki broj grešaka GAF-a uvećavalo je prednost njihovih protivnika. Pri rezultatu  18:14 pa do kraja utakmice GAF je uspeo da osvoji svega još dva poena. As poenom odbojkaši Ekonomskog iskoristili su već prvu meč loptu za 25:16, i konačnih 2:0 u setovima.

Kapiten pobedničke ekipe, Aleksandar Grujić, bio je zadovoljan prikazanom igrom svog tima: ‘’Utakmica je bila dobra, čestitam igračima protivničke ekipe.Iako smo nastupili u kombinovanom sastavu borili smo se i na kraju uspeli da pobedimo. Nadamo se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama. Borimo se za ulazak u plej-of i mislim da imam dobre šanse da se plasiramo dalje’’ , izjavio je primač Ekonomskog fakulteta.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB