Ekonomski lako do polufinala

523

Odbojkašice Ekonomskog fakulteta slavile su u duelu protiv Farmaceutskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:20, 25:14) u okviru četvrtfinalnog meča Lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasnije u redovima pobednika bile su Bjelica sa 11 poena, a poen manje osvojila je Perićeva. Na protivničkoj strani najkorisnija bila je Kojićeva sa devet poena.

Finalni dan USSB

 

Od prvog poena obe ekipe su bile jako koncentrisane na igru i jedna drugu  pratile u poenima. Meč je započet servisom Farmaceutskog fakulteta i obeležen asom Kojićeve. Odmah nakon njega usledila je i kratka dijagonala Perićeve koja je u ovom meču osvojila osam poena. Greškom prijema Vranićeve, Ekonomski dolazi do prvog vođstva (2:1). Igru poen za poenom prekinula je Stojkovićeva svojom paralelom, a za njom je usledio i as Bjelice (7:5). Seriju od četiri poena farmaceutkinja započela je dugom dijagonalom Veličkovićeva nakon koje je slavila i svojim asom (7:9). Servis greške i greške iz igre obe ekipe, dovela je do izjednačenja na 10:10. Perićeva asom započela je vođstvo koje Farmaceutski u ovom setu nije uspeo da stigne. Sa obe strane mreže nizale su se greške. U neizvesnoj završnici farmaceutkinje su uzele tajm-aut, međutim ni to nije pomoglo ekipi u odbrani. Perićeva je paralelom privela set kraju, koji je okončala greška prijema (25:22).

Sastavi timova
Farmaceutski fakultet Ekonomski fakultet
3 Maksimović T. 20 Perić T.
19 Kojić T. 7 Tomić A.
10 Kojić J. 4 Radmilović J.
16 Gurešić M. 9 Ilić S.
14 Lončar M. 11 Čabarkapa K.
6 Stamenković I. 5 Drobnjak M.
4 Simić K. 13 Stojković T.
12 Veličković J. 14 Bjelica M.
2 Grozdanović N. 2 Perić K.
22 Urošević A. 1 Ožegović J.
15 Đukić M. 15 Stanić D.
13 Ratković M. 3 Bogdanović A.
11 Voštić T. 6 Beljić T.
1 Vranić M.

Farmaceutski fakultet u drugi set ušao je zagrejano i dijagonalama Simićeve poveo sa 1:4. Nesporazumom u igri naredni poen predali su protivniku, međutim Kojićeva je dugom dijagonalom prošla kroz blok i prednost povećala na 2:5. Ekonomski je iskoristio pad koncentracije farmaceutkinja i lako stigao do izjednačenja na 9:9. Na paralelu Simićeve, Perićeva je odgovorila dijagonalom i ponovo izjednačila na 10:10.             Nakon tajm-auta ekipe farmaceutkinja, Ekonomski je započeo svoju seriju od prvo tri poena, koje je prekinula paralela Kojićeve, a zatim i još devet poena (23:13). Naredni poen Ekonomski je greškom iz igre predao protivnicima (23:14). Trijumf je usledio nakon kuvanja Ožegovićeve i paralele Perćeve koju Ekonomski nije uspeo da odbrani.

Nakon pobede svoje ekipe odbojkašica Ekonomskog fakulteta Tijana Perić bila je zadovoljna prikazanom igrom i trijumfom. „Polufinale koje ćemo igrati, bilo je i očekivano, jer je utakmica ponovljena. Protivnici su danas pokazali odličnu igru, ali nažalost nedovoljnu za pobedu. Sada se spremamo za polufinale u kom se nadam uspešnoj igri“, zaključila je Perićeva.

Statistika
Farmaceutski fakultet Ekonomski fakultet
Poeni iz igre 15 22
Poeni iz bloka 3 4
As servis 3 9
Servis greške 3 4
Greške iz igre 10 10

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB