Ekonomistkinje sigurne protiv ETF-a za prvu pobedu u sezoni

544

Košarkašice Ekonomskog fakulteta zabeležile su pobedu nad Elektro-tehničkim fakultetom rezultatom 42:27 (11:2, 7:8, 13:4, 14:13) u okviru šestog vikenda lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Ekonomistkinje su već u prvoj deonici stekle osetnu prednost, te im nije bilo teško da je očuvaju do kraja utakmice, uprkos buđenju njihovih protivnica u poslednjem periodu.

Finalni dan USSB

 

Na startu utakmice prve poene upisala je Krejakovićeva i tako donela početnu prednost ekipi EKOF-a. Prvi period igre protekao je u znaku upravo EKOF-a, s obzirom na to da njihove protivnice nisu umele da organizuju napade, te su upisale svega dva poena, a precizna je bila Bogdanovićeva. Ekonomistkinje su umele da iskoriste nesnaleženje svojih protivnica, te se poenima Eror i Marjanovićeve odlepe na plus devet do kraja kvartala.

U nastavku utakmice, ETF-ovke su pružile nešto bolju partiju, Bogdanovićeva pre svih, koja je zabeležila četiri poena sa poludistance. Ipak, uz nekoliko ozgubljenih lopti i lošu skok igru, košarkašice ETF-a nisu mogle da opasnije da priprete svojim protivnicama, te su one, uprkos nešto lošijoj igri, uspele da zadrže prednost do kraja deonice. Marjanovićeva je bila precizna sa poludistance, dok je Stolićeva pogodila sa linije 6,7 za 18:10 na poluvremenu.

Statistika
ETF EKOF
Poeni 27 42
Šut za 1p 0/4 3/4
Šut za 2p 9/22 15/25
Šut za 3p 3/14 2/9
Defanzivni skokovi 3 3
Ofanzivni skokovi 6 3
Asistencije / 2
Blokade / /
Izgubljene lopte 6 5
Ukradene lopte 3 3
U trećem periodu igre videli smo gotovo identičnu sliku sa početka utakmice, napad ETF-a ponovo nije funkcionisao, po dva poena upisale su Bogdanovićeva i Tanaskovićeva, a prilike sa linije penala nisu bile iskortištene. Sa druge strane, Ekonomistknje je predvodila Eror, koja je postigla osam poena, dok je Croglavac odlično razigravala svoje saogračice, te  su se ustrelce upisale i i Đurđićeva i Krejakovićeva.  Tako su košarkašice Ekonomskog na poslednji odmor otišle sa dvocifrenom prednošću (31:14).

Sastavi timova
ETF EKOF
2 Miodragović M.  7 Krejaković Z.
6 Bogdanović A.  8 Đurđić M.
 7 Đujić V.  9 Eror A.
 8 Đorđić J.  10 Crnoglavac D.
 16 Tanasković M.  12 Stolić N.
1 Marković K.  18 Marjanović S.

Poenima Đorđićeve otvoren je poslednji kvartal, pa su ETF-ovke šutevima sa distance pokušale da stignu rezultatski zaostatak. Pogađale su Tanaskovićeva i Đorđićeva, međutim to nije bilo dovoljno.  Ekonomistkinje su uzvratile preko  Crnoglavac i Eror, te su uspele da održe konstantnu prednost do kraja utakmice (42:27).

U pobedničkoj ekipi istakla se Eror, sa 15 špena, dok se u timu ETF-a istakla Đorđićeva, koja je upisal 10 poena.

Košarkašice Ekonomskog fakulteta su na obaj način zabeležile prvu pobedu u dosadašnjem delu sezone, uz četiri poraza, dok je ekipa ETFa zabeležila četvrti poraz.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBPŠ bolja od VIŠER-a za treće mesto USSB lige!
Naredni tekstArhitekte izgradile pobedu
Student novinarstva na Fakultetu politickih nauka. Želja mi je da se bavim isključivo sportskim novinarstvom, a san mi je da izveštavam sa Svetskog prvenstva u fudbalu.