Ekonomisti vicešampioni u Barseloni

360

Futsaleri Ekonomskog fakulteta osovjili su srebrnu medalju na trećem Svetskom međuniverzitetskom kupu u Barseloni. Takmičenje je trajalo od 16. do 19. Novembra, a ekonomisti su branili titulu osvojenu u Rimu prošle godine.

Finalni dan USSB

Ekipa Ekonomskog fakulteta jedina je predstavljala Srbiju na futsal turniru. Ekonomisti su bili su grupi A sa Londonskim zapadnim univerzitetom, Ben Gruion univerzitetom iz Izraela i EU Biznis školom iz Barselone. Naš tim je grupu završio na drugom mestu, pa su im zapali teži protivnici u nastavku. U osmini finala su posle penala pobedili nemački Univerzitet Grajfsvajld, u četvrtini finala savladana je ekipa iz Češke. U polufinalu su futsaleri Ekonomskog fkaulteta pobedili prošlogodišnje vicešampione, Lobočevski iz Rusije rezultatom 1:0. U finalnom meču se naša ekipa sastala sa studentima iz Češke. Rezultatom 1:0 slavio je češki Univerzitet koji je ovoga puta odneo titulu šampiona, a ekipa Ekonomskog fakulteta osvojila je drugo mesto.

Nakon takmičenja, futsaler tima iz Srbije Stefan Aleksić rekao je da je turnir bio jači nego prošle godine. „Došli smo sa ciljem da odbranimo titulu. Već u grupi smo videli da je turnir jači nego prošlogodišnji. Utisci su generalno dobri, organizacija je bila na zavidnom nivou“, izjavio je Aleksić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTodorović koban za mašince
Naredni tekstStudenti ponovo na Đorđevićevom spisku
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs