Ekonomisti slavili protiv RGF-a

279

Odigrana je još jedna utakmica u okviru petog vikenda košarkaške lige Sportskog udruženja unverziteta u Beogradu. Ekipa Ekonomskog fakulteta pobedila je košarkaše Rudarsko-geološkog fakulteta rezultatom 39:38 (9:13, 12:4, 4:11, 14:10). Ovu veoma izjednačenu utakmicu obeležili su Divac sa postignutih 11 poena i Bulajić (8 poena, 3 asistencije), a u poraženoj ekipi efikasni su bili Anušić, Todorović i Aleksandrov sa po 9 poena.

 

Košarkaši obe ekipe su čvrsto ušli u meč, pa je prvi poen osvojio Radovanović sa linije za slobodna bacanja. Rezultatska prednost je prelazila sa jedne na drugu stranu, a u ekipi Ekonomskog fakulteta, u ovom periodu igre, istakao se Divac dobrom organizacijom napada, preciznim i brzim dodavanjima. RGF je pokazao veću požrtvovanost, više su šutirali, dok ekonomisti nisu bili precizni sa linije za slobodna bacanja, pa je prvi period igre završen rezultatom 13:9 za Rudarsko-geološki fakultet.

Druga četvrtina je ostala upamćena po brzim napadima, ali i po velikom broju grešaka i nerealizovanih šansi. Ekonomisti su odmah smanjili zaostatak, Zdravković i Divac su upisali po dva poena, kao i Bulajić, koji je asistencijama doprineo većem broju koševa svoje ekipe.Košarkaši Ekonomskog fakulteta su nešto manje grešili i delovali su uigranije u ovom periodu igre, pa je rezultat na poluvremenu bio (21:17).

Sastavi timova
Borbena igra na obe strane prikazana je u trećoj četvrtini. Ekonomisti su bili uspešniji u ofanzivnom skoku, pa su tako davali sebi još jednu šansu za poene. Todorović se istakao u odbrani, kao i Brajović koji je postigao jedinu trojku za RGF u drugom poluvremenu (11:4).

 

Ekonomisti su često gubili loptu u zoni šuta, ali je ovoga puta realizacija napada bila bolja. Brže su se organizovali u odbrani, a Divac je trojkom doneo izjednačenje svojoj ekipi (30:30). RGF je prikazao dobru igru u nastavku, imali su bolji protok lopte u odnosu na prethodni period igre. Nakon tajm-auta Todorović je pogodio trojku, što je izazvalo odlučnost u igri ekonomista. Radovanović je bio precizan sa linije za slobodna bacanja i tako izbegao produžetke i doneo pobedu svojoj ekipi.

Statistika
Aleksa Divac, najistaknutiji pojedinac u pobedničkoj ekipi, rekao je da je prikazana dobra odbrana sa obe strane, ali i dosta promašaja. „Teška utakmica sa dosta faulova, dobro su igrane odbrane. Ispromašivali smo se i mi i oni i na kraju zaslužena pobeda naših. U nastavku takmičenja očekujemo stopostotan učinak, kao i do sad i prolaz bar do polufinala“, zaključio je Divac.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstTurizmolozi bez problema sa informatičarima
Naredni tekstPrva pobeda KPA
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segmet svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja. Volim da budem okružena pozitivnim ljudima, ljudima koji imaju svoj cilj i sigurno koračaju ka njemu.