Ekonomisti slavili protiv RGF-a

307

Odigrana je još jedna utakmica u okviru petog vikenda košarkaške lige Sportskog udruženja unverziteta u Beogradu. Ekipa Ekonomskog fakulteta pobedila je košarkaše Rudarsko-geološkog fakulteta rezultatom 39:38 (9:13, 12:4, 4:11, 14:10). Ovu veoma izjednačenu utakmicu obeležili su Divac sa postignutih 11 poena i Bulajić (8 poena, 3 asistencije), a u poraženoj ekipi efikasni su bili Anušić, Todorović i Aleksandrov sa po 9 poena.

 

Košarkaši obe ekipe su čvrsto ušli u meč, pa je prvi poen osvojio Radovanović sa linije za slobodna bacanja. Rezultatska prednost je prelazila sa jedne na drugu stranu, a u ekipi Ekonomskog fakulteta, u ovom periodu igre, istakao se Divac dobrom organizacijom napada, preciznim i brzim dodavanjima. RGF je pokazao veću požrtvovanost, više su šutirali, dok ekonomisti nisu bili precizni sa linije za slobodna bacanja, pa je prvi period igre završen rezultatom 13:9 za Rudarsko-geološki fakultet.

Druga četvrtina je ostala upamćena po brzim napadima, ali i po velikom broju grešaka i nerealizovanih šansi. Ekonomisti su odmah smanjili zaostatak, Zdravković i Divac su upisali po dva poena, kao i Bulajić, koji je asistencijama doprineo većem broju koševa svoje ekipe.Košarkaši Ekonomskog fakulteta su nešto manje grešili i delovali su uigranije u ovom periodu igre, pa je rezultat na poluvremenu bio (21:17).

Sastavi timova
Ekonomski fakultet Rudarsko-geološki fakultet
0 Cvetković I. 0 Brajović D.
00 Marković M. 1 Andrejević M.
5 Gavrilović M. 2 Marić A.
10 Bulajić V. 3 Aleksandrov L.
11 Veličković D. 4 Todorović V.
12 Cvetković M. 9 Mijatović N.
13 Đurović I. 12 Anušić L.
14 Zdravković S. 15 Pranić F.
15 Radovanović I. 21 Isoskić D.
19 Divac A. 70 Marković P.
20 Slavković P.
Borbena igra na obe strane prikazana je u trećoj četvrtini. Ekonomisti su bili uspešniji u ofanzivnom skoku, pa su tako davali sebi još jednu šansu za poene. Todorović se istakao u odbrani, kao i Brajović koji je postigao jedinu trojku za RGF u drugom poluvremenu (11:4).

 

Ekonomisti su često gubili loptu u zoni šuta, ali je ovoga puta realizacija napada bila bolja. Brže su se organizovali u odbrani, a Divac je trojkom doneo izjednačenje svojoj ekipi (30:30). RGF je prikazao dobru igru u nastavku, imali su bolji protok lopte u odnosu na prethodni period igre. Nakon tajm-auta Todorović je pogodio trojku, što je izazvalo odlučnost u igri ekonomista. Radovanović je bio precizan sa linije za slobodna bacanja i tako izbegao produžetke i doneo pobedu svojoj ekipi.

Statistika
Ekonomski fakultet Rudarsko-geološki fakultet
Poeni 39 38
Šut za 1 poen 12/21 8/15
Šut za 2 poena 12/29 12/28
Šut za 3 poena 1/16 2/14
Ofanzivni skokovi 6 4
Defanzivni skokovi 18 20
Asistencije 4 3
Blokade 3 3
Izgubljene lopte 7 7
Ukradene lopte 5 4
Aleksa Divac, najistaknutiji pojedinac u pobedničkoj ekipi, rekao je da je prikazana dobra odbrana sa obe strane, ali i dosta promašaja. „Teška utakmica sa dosta faulova, dobro su igrane odbrane. Ispromašivali smo se i mi i oni i na kraju zaslužena pobeda naših. U nastavku takmičenja očekujemo stopostotan učinak, kao i do sad i prolaz bar do polufinala“, zaključio je Divac.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstTurizmolozi bez problema sa informatičarima
Naredni tekstPrva pobeda KPA
Student sam druge godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segmet svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.