Ekonomisti prvi polufinalisti

136

Futsaleri Ekonomskog fakulteta prvi su polufinalisti lige SUUB. Do plasmana među četiri najbolje ekipe, oni su došli nakon pobede nad ekipom Mašinskog fakulteta rezultatom 5:2 (3:1). Tim EKOF-a u napadu su predvodili Jovović i Aleksić, dok je timskom odbranom vladao golman Atanasković.

Sastav ekipa
Mašinski fakultet Ekonomski fakultet
2 Obradović P. 1 Grujić F.
5 Simić L. 4 Bunja M.
6 Denić I. 7 Đorđević V.
11 Petrović D. 8 Radaković I.
12 Petrašević L. 11 Radosavljević V.
18 Pešić P. 12 Atanasković N.
24 Milaković P. 13 Radisavljević A.
26 Stanimirović B. 14 Aleksić S.
29 Lukić S. 16 Dabić N.
Pavlović N. 23 Poledica P.
Simeunović Lj. 25 Glavonjić M.
26 Resimić N.

47 Jovović V.

Iako su obe ekipe došle sa dugom i jakom klupom, EKOF je bio oslabljen neigranjem povređenog Stamenkovića, a u ekipi Maašinca bio značajan povratak Petraševića. Međutim, prvi minuti meča, protekli su na sredini terena, dok su igrači proveravali snagu protivnika. Prvi šut na meču, uputio je Pešić, tek nakon pet minuta igra, ipak od svega je bio samo korner. Uzvratio je i Jovović ubrzo na drugoj strani, ali je njegov pokušaj iz mrtvog ugla završio na stativi. Igrači Mašinca nisu kažnjavali promašaje ekonomista, ipak i nakon  naizgled izgubljene lopte Simića, Pešić je uspeo da snažnim šutom  napravi pometnju u odbrani EKOF-a, ali je Atanasković  intervenisao. U tim trenucima, Mašinac je imao terensku inicijativu, predvođen Stanimirovićem i Pešićem, ali se ni EKOF nije povlačio. Nakon kornera i centaršuta Aleksića, Ekonomski fakultet je bio u gol šansi, međutim  Poledica je zakasnio sa uklizavanjem, pa je i dalje rezultat bio 0:0. Već minut kasnije, Jovović je sa desnog krila poslao loptu u nebranjeni deo mreže za vođstvo EKOF-a, 1:0. Slavlje nije trajalo dugo, tek je Mašinac krenuo sa centra i Pešić je snažnim šutom pogodio rašlje, 1:1. Vratio je EKOF krajem prvog dela, vođstvo, nakon kontre Radisavljevića i šuta po sredini gola, 2:1. Uspostavili su igrači Ekonomskog fakulteta terensku inicijativu, ali je i tada Mašinac, odnosno Petrašević i Pešić, bio opasniji pred golom Atanaskovića. Na 3:1 je povisio Aleksić, nakon šuta pored Pešića, a taj rezultat je bio i na poluvremenu.

image-0-02-04-127598720ad186b3cb81f1f4d5470d1cb00dc1c8489aa88b67943ebfcee5080d-V

Drugo poluvreme Mašinac je otvorio ofanzivnom igrom i stalnim pritiskom na odbranu Ekonomskog fakulteta. Pešić je i u nastavku bio glavni igrač tima, i od njega je dolazila najveća opasnost po gol EKOF-a. Ubrzo je Mašinski fakultet uspeo da smanji prednost protivnika, nakon solo akcije Milakovića i efektnog šuta, odbrana EKOF-a je bila matirana, 3:2. Nastavio je Milaković u saradnji sa Pešićem  i Petraševićem da organizuje napade na polovini Ekonomskog fakulteta. Međutim na polovini drugog poluvremena, igrači Ekonomskog fakulteta su ponovo vratili dva gola prednosti. Jovović je nakon prekršaja, sa svoje polovine, asistirao Resimiću, koji se u duelu sa golmanom Mašinca odlično snašao i glavom plasirao loptu u praznu mrežu. Od tog momenta, usledila je konkretnija igra Mašinca, koji se nije povlačio. U napadu se Pešiću pridružio i Denić, kao i Stanimirović, ali za odličnog Atanaskovića na golu nisu pronašli rešenje. Poslednjih pet minuta meča, Mašinski fakultet je igrao sa Pešićem kao igračem golmanom, i sve vreme bili pred kaznenim prostorom EKOF-a, međutim u odbrani su bili sigurni Radaković i Jovović. Takođe, konstantne napade Pešića, golman ekonomista je branio paradama. Prazan gol Mašinskog, u poslednjem minutu je iskoristio Aleksić i sa svoje polovine postavio konačan rezultat meča, 5:2.

Nakon plasmana u polufinale, Stefan Aleksić je naglasio da je odbrana u ovakvim mečevima presudna,

“Očekivali smo dobar meč, napet sa puno prilika. Igrali smo dobro, nekim segmentima nisam zadovoljan ali je i to bilo dovoljno dobro da prođemo odličnu ekipu Mašinskog fakulteta, koja ima par odličnih pojedinaca. Prezadovoljan sam kako je moj tim odigrao, Sad predstoji borba za medalju, nema tu kalkulisanja, znamo obe ekupe, lično bih više voleo Građevinski, to će svakako biti dobar meč”, rekao je Aleksić.

Fejsbuk komentari