Ekonomisti preslišali FFH

449

Košarkaši Ekonomskog fakulteta zabeležili su ubedljivu pobedu nad ekipom Fakulteta za fizičku hemiju rezultatom 33:60 (8:13, 3:16, 14:20, 8:11), u okviru devetog vikenda SUUB lige. Ekonomiste, koji su dominirali u svim segmentima igre, do pobede je predvodio Slavković sa 15 poena.

Finalni dan USSB

 

Momci sa FFH-a su samo u prvoj četvrtini pružili adekvatan otpor, najviše zahvaljujući trojkama Joksimovića. Ispostavilo se da su njegova dva pogotka sa linije 6, 75 bili jedini poeni iz igre FFH-ovaca u prvom kvartalu. Na drugoj strani, ekonomisti su uigranim akcijama, u kojima se istakao Đurović, razbijali odbranu protivnika, iznudivši pritom veliki broj faulova.

U drugoj četvrtini ekipa u crno-plavoj opremi je ovladala svim segmentima igre. Agresivna odbrana, koja je za rezultat imala svega 3 primljena poena, pospešila je uspešnu igru u tranziciji i lake poene do kojih su dolazili Radovanović, Marković i Slavković, čime su relativno lako doneli dvocifrenu prednost svojoj ekipi (8:19). S obzirom da su FFH-ovci nastupali sa niskom petorkom, put do koša preko reketa i igre leđima, bio je znatno otežan a s obzirom i da je perimetar odlično branjen, pogodak Andrića za tri poena bio je jedini do kraja poluvremena.

Treća četvrtina bila je najefikasniji period na meču. Brz ritam i šutevi u ranoj fazi napada obeležili su obostranu igru u ovoj deonici. U takvim okolnostima, najbolje se snašao Slavković, koji je sa 11 pogodaka bio nerešiva enigma za protivničku odbranu. Najefikasniji igrač Ekonomskog fakulteta na meču, imao je podršku Markovića koji se razigrao u drugom poluvremenu, čime je prednost ekonomista konstantno rasla. Odbrana spoljnih pozicija je oslabila, što su iskoristili Andrić sa jednom i Savin sa dve pogođene trojke. Ipak, timska igra ekonomista odnela je prevagu i u ovoj četvrtini.

Sastavi timova
Fakultet za fizičku hemiju     Ekonomski fakultet    
0 D. Savin 0 I. Cvetković
5 O. Cerović 5 M. Gavrilović
7 A. Joksimović 13 I. Đurović
8 N. Dabić 10 V. Bulajić
10 M. Janković 4 F. Kosić
9 S. Andrić 99 M. Marković
11 A. Radović 26 A. Čolović
66 F. Muratović
 15 M. Radovanović
20 P. Slavković
Poslednjih 8 minuta i gre, ekonomisti su rutinski priveli kraju. Pogoci Cerovića, Dabića i Joksimovića nisu uspeli da ublaže poraz, jer je ubrzo stigao odgovor preko Muratovića i Markovića, koji su prodorima iz kontre overili ubedljiv trijumf svoje ekipe.
Statistika
IME EKIPE    Fakultet za fizičku hemiju Ekonomski fakultet
Poeni 33 60
Šut za 1p 5/10 8/13
Šut za 2p 5/20 23/39
Šut za 3p 6/21 2/20
Of. Skok 2 15
Def. skok 15 27
Asis. 4 15
Blokada 0 2
Iz.lopta 8 7
Uk.lopta 1 7
Filip Muratović iz redova Ekonomskog fakulteta, istakao je da je zadovoljan izdanjem njegove ekipe u poslednjem meču za ovu kalendarsku godinu. “Zabeležili smo rutinsku pobedu nad slabijim protivnikom. Nama ostaje da nastavimo da igramo ovim tempom, kako bismo stekli što bolji plasman”, konstatovao je Muratović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON sigurnom pobedom do polufinala
Naredni tekstMašinac sigrno protiv biologa
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.