Ekonomisti preko GAF-a do nove pobede

350

Najbolji košarkaši Ekonomskog fakulteta savladali su ekipu Građevinsko-arhitektonskog fakulteta rezultatom 48:35 (13:9, 16:9, 12:5, 7:12) u utakmici Univerzitetske lige Niša. Brojčano jači Ekonomci su već u prvom poluvremenu napravili dovoljnu rezultatsku zalihu koju Građevinari do kraja nisu uspeli da nadoknade.

Finalni dan USSB

Prva četvrtina obilovala je velikim brojem faulova i igrom iz kontra napada na obe strane. Rezultatski egal održavao se do rezultata 6:6, kada su Ekonomci uspeli da vežu nekoliko poena kojim su napravili razliku. Ekonomci su bili bolji tim pod reketom protivničke ekipe, koji nisu uspevali da nađu rešenje za takvu igru vodećeg tima.

U drugoj četvrtini Ekonomci su krenuli još ofanzivnije ka košu protivnika, pa su nakon prve njihove trojke u meču uspeli da naprave najveću razliku od +11 (24:13). Pri kraju četvrtine GAF je uspeo da trojkom smanji prednost protivnika, međutim, već u narednom napadu Ekonomci su uzvratili na isti način – trojkom za vođstvo od 29:18 na poluvremenu.

U nastavku meča GAF je novom trojkom ponovo uspeo da smanji rezultat i donese nadu u preokret. Međutim, viđene su greške u napadu, koje su igrači Ekonomskog kažnjavali iz kontra napada. Serijom Ekonomskog od 6 poena rezultat na semaforu glasio je 37:23, Gafovci su bili primorani na tajm-aut. Nakon kratkog odmora usledila je još jedna izgubljena lopta GAF-a, pa su Ekonomci sa nova dva poena u poslednju četvrtinu ušli sa prednošću od 18 koševa.

Usled veće prednosti igrači Ekonomskog su se opustili i u poslednjoj četvrtini koncentracija je blago opadala, što su Gafovci uspeli da iskoriste, dobijajući tu deonicu rezultatom 12:7, što je na kraju bilo dovoljno samo da se ublaži poraz. Krajnji rezultat iznosio je 48:35 u korist Ekonomskog fakulteta.

Kapiten Ekonomskog fakulteta, Nikola Petrović, nakon meča je izjavio:

‘’Imali smo sreću da ekipa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta nije došla u kompletnom sastavu. Intezitet igre je bio veoma naporan, a mi smo odigrali dobro u odbrani. Mislim da je naša duža klupa bila razlog naše pobede na ovoj utakmici’’, izjavio je Petrović.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPoljoprivredni preko Mašinca do polufinala
Naredni tekstVojnici na pragu Prve lige
Student sam trece godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ranije sam trenirao nekoliko sportova, a trenutno se se bavim fudbalom, Sport me zanima od malena, a sebe u buducnosti vidim kao uspesnog sportskog novinara.