Ekonomisti pobedili Zaštitare u osmini finala

182

Rukometaši Ekonomskog fakulteta i Fakulteta zaštite na radu sastali su i odigrali prvu utakmicu osmine finala. Pobedu su odneli Ekonomisti rezultatom 18:16 (10:11).

Finalni dan USSB

Utakmicu je otvorio Miljan Kostić, rukometaš Ekonomskog fakulteta. Kostić je dao prvi gol za svoju ekipu već u drugom minutu. Ubrzo nakon toga, Ekonomisti su dali još jedan gol, a Zaštitari su tada krenuli u odbranu i dali svoj prvi gol u petom minutu.

Prvo poluvreme pratile su greške koje su pravili igrači i jedne i druge ekipe. U daljem toku utakmice, rukometaši su se ozbiljnom  igrom borili i rezultat je stalno bio u egalu. Boljom igrom i većom motivisanošću u prvom delu susreta rukometaši FZNR-u  uspeli su da u poslednjem minutu daju gol  i time steknu prednost. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 10:11 za Zaštitare.

Početak drugog poluvremena Ekonomisti su iskoristili za napad i uspeli da daju seriju od 5 golova, što im je donelo veliku prednost i rezultat 15:11. Zaštitari se tada nisu predali, već su nastavili boljom odbranom. Ekipe su davale poen po poen do kraja utakmice, a Ekonomisti su izašli kao pobednici zahvaljujući  golovima koje su dali na početku drugog poluvremena. Drugo poluvreme završeno je rezultatom 18:16 za ekipu Ekonomskog fakulteta.

Na samom kraju utakmice došlo je do incidenta. Naime, igrači  nisu čuli kada je sudija najavio poslednji minut, što je izazvalo negodovanje igrača obe strane. Zaštitari su se više pobunili, možda i s pravom, jer je to bio jedan od odlučujućih momenata za utakmicu, a i prilika da se rezultat promeni.

Kao najbolji igrači pokazali su se  Mitrović iz ekipe Ekonomskog fakulteta Stojanović iz ekipe FZNR-u, koji je uspeo da za svoju ekipu da čak 9 golova.

„Ovo je bila utakmica sa dosta turbulencija, sa dosta promena. Čestitke ekipi  Zaštite na radu, momci su  stvarno vodili fer borbu. Bilo je tu par grešaka sa njigove, a i sa naše strane. Dali smo sve od sebe i bolja ekipa je pobedila. Takođe,sve čestitke mojoj ekipi“, izjavio je nakon utakmice Jovan Jovanović, golman Ekonomskog fakulteta.

ekon-fznr

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB