Ekonomisti ostali neporaženi

314

Košarkaši Ekonomskog fakulteta pobedili su ekipu Biološkog fakulteta rezultatom 59:54 (12:19; 12:13; 12:13; 23:9) u okviru šestog vikenda SUUB  lige. Iako su Biolozi vodili tokom 28 minuta, ipak nisu uspeli da odnesu pobedu jer su Ekonomisti u četvrtoj četvrtini zaigrali agresivnije u oba pravca i tako došli do četvrte uzastopne pobede.

 

Ekipa EKOF-a je u ovaj duel išla kao  blagi favorit jer u dosadašnjem delu takmičenja nije pretrpela poraz, ali  u većem delu meča nisu opravdali tu ulogu. Košarkaši Biološkog fakulteta su krenuli silovito i prvu četvrtinu dobili rezultatom 19:12. Oni su ovu prednost  stekli prvenstveno zahvaljujući odličnim šutem za tri poena (4/7),  a pogađali su po jednom KalinićZbiljićJanković i Ocokolić. Sa druge strane ekonomisti pored loše odbrane nisu imali ni ideju u napadu, gde je Bulajić solirao i odigrao praktično sam čitavu četvrtinu. On je od ukupno 13 napada svoje ekipe rešavao čak šest, uglavnom nepreciznim šutevima sa distance (2/6). Kada se na to doda da su pored njega pone postizali još samo Gavrilović i Radanovć i da su igrači Biološkog fakulteta imali i više raspoloženih igrača, izvodi se zaključak da su Biolozi zasluženo vodili posle prvog perioda.

Sastavi timova
                            EKOF                      Biološki fakultet
0.Cvetković N. 4. Mihailović M.
 5.Gavrilović M 5.Jeremić F.
10. Bulajić V. 7.Zbiljić M.
11.Veličković D. 10.Kalinić K.
13.Đurović I. 13.Stojević N.
14.Zdravković S. 14.Janković O.
15.Radanović M. 15.Ocokoljić Đ.
20.Slavković P.
26.Čolović A.
33.Marković M.
45.Perović B.
Druga četvrtina je protekla u promašajima obe ekipe, ali i stabilnim defanzivnim skokom. Ekonomisti su nastavili u istom ritmu, ali se Gavrilović potrudio da ne bude baš sve isto kao i u prethodnom periodu, i sa dve asistencije uspeo donekle da  poveže igru svoje ekipe u napadu. Sa druge strane, ekipa Biološkog fakulteta nije imala tu tečnosti u napadu i sigurnost u šutu pa je postigla samo 13 poena, od toga skoro polovinu je postigao Janković, sa dve trojke. Takođe u ovom periodu su viđene i dve atraktivne blokade ekonomista od strane Veličkovića i Zdravkovića.  Na poluvreme se otišlo rezultatom 34:24 za Biologe.

U rećoj deonici, kapiten Ekonomskog fakulteta, Bulajić, se povukao i počeo da igra timski, ali ni to nije dalo rezultata pošto ekonomisti nisu ni u ovoj četvrtini uspeli da prebace cifru od 12 poena. Sa druge strane, Biolozi počeli da forsiraju šut van linije 6,75 ali im se to nije isplatilo (1/7).  Najbolji u ekipi Biološkog fakulteta u ovom periodu bio je Ocokoljić koji je kupio promašaje protivnika, zabeležio četiri defanzivna skoka, zatim jednu blokada i sedam poena od ukupno 13 svoje ekipe.

Statistika
                  EKOF Biološki fakiltet
Poeni 59 55
Šut za 1p 9/14 8/18
Šut za 2p 22/34 12/21
Šut za 3p 2/12 7/22
Defanzivni skokovi                     16                     22
Ofanzivni skokovi                     12 5
Asistencije                       6 3
Blokade 3 2
Izgubljene lopte 3 2
Ukradene lopte 3 2
U poslednjih osam minuta ušlo se sa rezultatom od 47:36 za biologe, ali oni ipak nisu uspeli da reše meč u svoju korist. Najzaslužniji za to su bili svakako ekonomisti koji su počeli da igraju neuporedivo bolje u oba pravca i to je rezultiralo potpunim preokretom.  Za ovaj preokret  je bila ključna  timska igra, gde su poene postizali Gavrilović, Bulajić, Radanović i Veličković. Pored timske igre značajni  segmenti su bili i ofanzivni skok Radanovića (pet) i to što su igrači Biološkog fakulteta u prelomnim trenucima  promašili slobodna bacanja. Jedni koji je pokušao da nekako održi svoju ekipu u utakmici je bio Ocokoljić sa šest od ukupno devet poena svoje ekipe i to je rezultiralo ubedljivim gubitkom četvrtine, a potom i meča.

 

Jedan od ključnih igrača u pobedi Ekonomskog fakulteta je bio Radanović koji je izneo svoje utiske:  „ Prvo bih čestitao protivnicima koji su se zaista izuzetno borili i ako ih je bilo manje. Iskreno, mislili smo da ćemo ih dobiti lakše, ali je ipak na kraju bolji tim pobedio“, rekao je Radanović.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstGrađevinari izgradili pobedu
Naredni tekstMašinci bolji od FSFV-ovaca u košarkaškom derbiju
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.