Ekonomisti lako sa oslabljenim arhitektama

681

Košarkaši Ekonomskog fakulteta savladali su kolege sa Arhitektonskog fakulteta rezultatom 76:40 (24:9; 16:17; 18:10; 18:4) u okviru 12. kola Lige Univerziteta u Beogradu. Pred malobrojnom publikom do pobede ekonomiste su vodili Tašić sa 14 poena i Divac sa 13 poena, dok je u poraženoj ekipi najefikasniji bio Stankić sa 11 poena.

Finalni dan USSB

 

Prvi napad na meču pripao je ekipi EKOF-a koji je posle par sekundi pod košem realizovao Tašić  na asistenciju Gavrilovića. Početne poene arhitektama doneo je Gašić koji je iskoristio svoju nadmoć pod košem i  leđnom tehnikom izbacio protivnika i realizovao zicer. U narednom napadu ekonomista trojku posle serije driblinga postigao je Tašić. Do kraja prve četvrtine u redovima tima Arhitektonskog fakulteta jedini raspoložen bio je Stankić. U ekipi ekonomije u ritam su ušli i Divac i Radovanović, dok je Tašić nastavio da igra raspoloženo u napadu. Arhitekte nisu nalazile rešenja u napadu i osim individualnih pokušaja Jelića ili Stankića nije se mogla videti orgnanizovana akcija. Ekonomisti su dobijali kontre kao nagrade za odličnu odbranu tako da su na prvu pauzu otišli sa rezultatom 24:9 u svoju korist.

Drugi period doneo je poprilično drugačiju sliku na teren hale Radivoj Korać. Prodori u srce reketa Stankića prodrmali su ekipu Arhitektonskog fakulteta i doneli im bitne poene. Ekonomisti su sve faulove pravili pod košem, tako da su se arhitekte u ovoj četvrtini često nalazile na liniji za slobodna bacanja. Stankić je nastavio da igra odlično i protivnik nije imao rešenje za njegove prodore. Jelić je realizovao nekoliko šuteva sa distance dok ga je u reketu sa tri zicera u tri napada ispratio Micić. Ekonomski, iako neorganizovan u odbrani, uspeo je dobrim napadom, mahom sa unutrašnjih pozicija, održavati prednost od makar deset  poena. “Coust to coust” prodor Zdravkovića bila je poslednja akcija  u prvih 16 minuta meča. Rezultat na poluvremenu bio je 40:26.

Statistika
Statistika Ekonomski fakultet Arhitektonski fakultet
Poeni 76 40
1 poen 3/5 9/16
2 poena 20/29 11/31
3 poena 11/25 3/10
Defanzivni skokovi 21 11
Ofanzivni skokovi 14 8
Izgubljene lopte 3 7
Ukradene lopte 7 3
Asistencije 10 5
Blokade 2 0
Treća četvrtina otvorena je trojkom sa osam metara Jelića. Na to je Velišković imao spreman odgovor u sledećem napadu. Efikasnim dodavanjem sa “vrha kapice” kroz reket, Velišković je našao Slavkovića kojem nije bilo teško da položi loptu u koš. Arhitekte su se oslonile na šut za tri poena što je bila dobra odluka. Pogodili su četiri trojke iz pet pokušaja u ovom period igre. Jelić je dao  jednu o tablu, dok je Gašić na isteku napada šutnu skoro “iz očaja” i pogodio za tri poena. Ekonomisti su se odlučili za sličan metod, ali nisu bili veoma uspešni i tome u prilog ide statistika do treće četvrtine. Ipak održavali su dvocifrenu prednost i na kraju četvrtine i povećali razliku trojkom Veliškovića. Na kraju trećeg perioda rezultat je bio 58:36 u korist ekipe EKOF-a.
Sastavi timova
Ekonomski fakultet Arhitektonski fakultet
Gavrilović 5 Simović 2
Zdravković 14 Micić 96
Velišković 2 Gašić 7
Tašić 20 Jelić 3
Slavković 7 Pešić 16
Divac 19 Stankić 9
Radovanović 15
Jovanović 12
Rolović 26
Muratović 44
Skorupan 9
Poslednja deonica nije donela mnogo uzbuđenja. U ekipi Arhitektonskog fakulteta bio je primetan umor i veliki pad energije. Ekonomisti su pak pogađali skoro sve šuteve i realizacija im je bila skoro perfektna. Pogađao je Jovanović van linije za tri poena i odmah za njim i raspoloženi Slavković. Zdravković je prodirao kroz reket i tako “punio” koš protivnika. Arhitekte nisu mogle da konsoliduju odbranu i za napad nisu imali snage tako da se moglo videti puno promašenih šuteva i propalih dodavanja. Tačku na ovaj meč stavio je Slavković trojkom uz zvuk sirene. Tako je postavio konačan rezultat 76:40 u korist svoje ekipe.

Posle meča, košarkaš Ekonomskog fakulteta Filip Muratović istakao da je ovo bila timski odigrana utakmica. “Očekivali smo slabijeg protivnika. Ipak meč je bio prepun kontri i slobodnih šuteva. U nekom trenutku smo pokazali neozbiljnost, ali forma nam ide uzlaznom putanjom. Mislim da možemo još da je dignemo i naravno da prođemo u narednu fazu takmičenja”, istakao je Muratović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB