Ekonomisti deklasirali Učitelje

282

Košarkaši Ekonomskog fakulteta zabeležili su drugu pobedu u okviru SUUB lige. Ovog puta bolji su bili od ekipe Učiteljskog fakulteta rezultatom 68:22 (15:2, 18:10, 17:8, 19:2). Do ubedljive pobede Ekonomisti su stigli zahvaljujući odličnoj igri u prvoj i poslednjoj deonici, u kojima su svoje protivnike sveli na svega četiri poena.

Finalni dan USSB

Utakmica je otvorena poenima Cvetkovića, koji je bio precizan sa poludistance i tako doneo EKOF-u početno vođstvo. Njemu su se u napadu pridružili Divac, Gavrilović i Veličković, te su se vrlo brzo odlepili na 11 poena prednosti. Sa druge strane, njihovim protivnicima trebalo je gotovo sedam minuta da dođu do prvih poena, kada je precizan bio Milošević. Forsirali su Učitelji šut za dva poena, međutim nisu bili mirne ruke, te su do kraja prvog perioda ostali na dva postignuta poena. Njihove izgubljene lopte umeli su da pokupe Ekonomisti i iz kontri dođu do lakih poena i na odmor odu sa 12 poena “viška” (14:2).

Sastavi timova
Ekonomski fakultet Učiteljski fakultet
 0 Cvetković N.  4 Marković A.
5 Gavrilović M.  6 Đukić M.
11 Veličković D.  8 Grba D.
 12 Cvetinović M.  10 Milošević N.
 13 Đurović I.  11 Majstorović R.
14 Zdravković S.  15 Rađenović N.
15 Radovanović M.
19 Divac A.
20 Slavković P.
 26 Čolović A.
 10 Pavlović A.
 1 Marković M.

U nastavku utakmice košarkaši Učiteljskog fakulteta uspeli su da koliko-toliko poprave svoju igru u napadu, ali ih šut sa linije penala nije služio. Sa druge strane, Ekonomisti su odlično kontrolisali skok igru, a nakon solo prodora Zdravkovića i pogotka za dva poena, došli su i do prednosti od čak 20 poena (24:4). Seriju Ekonomskog prekinuo je Rađenović pogotkom sa linije 6,75, ali je do odlaska na odmor prednost ponovo iznosila 20 poena (32:12).

Ponovo je ekipi Učiteljskog fakulteta trebalo nekoliko minuta da dođu do prvog koša, što su njihovi protivnici umeli da iskoriste i poenima Radovanovića, Slavkovića i Cvetkovića povećaju svoju prednost. Sredinom deonice igru Učiteljskog uspeo je da “povuče” Marković, koji je vezao osam poena. Ipak, to nije bilo dovoljno za rezultatski povratak u utakmicu, jer su Ekonomisti umeli da uzvrate preko Cvetkovića koji je pogodio dve trojke i tako sprečio mogući nalet protivnika (49:20).

Statistika
Ekonomski fakultet Učiteljski fakultet
Poeni 68 22
Šut za 1p 5/6 0/5
Šut za 2p 24/34 5/16
Šut za 3p 5/18 4/23
Defanzivni skokovi 7 2
Ofanzivni skokovi 9 3
Asistencije 3 1
Blokade / /
Izgubljene lopte 7 7
Ukradene lopte 6 5

U poslednjem kvartalu košarkašima Ekonomskog ostalo je da rutinski privedu utakmicu kraju. Ponovo su svoje protivnike sveli na samo dva postignuta poena, a Milošević nije bio precizan sa linije penala. Grba je forsirao šut sa distance, ne bi li smanjio zaostatak svoje ekipe,  međutim nije bio mirne ruke,te su Ekonomisti zabeležili ubedljivu pobedu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je košarkaš Ekonomskog fakulteta, Nikola Cvetković, koji je upisao 12 poena.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB