Ekonomisti ubedljivom pebedom savladali PMF

201

Košarkaši Ekonomskog fakulteta ubedljivo su savladali   tim Prirodno-matematičkog fakulteta rezultatom 45:18 (7:4; 15:5; 11:3; 12:6).  

Finalni dan USSB

Obe ekipe krenule su oprezno u utakmicu. Ekonomski fakultet otvorio je prvi meč i dao tri uzastopna poena, brzo stekavši prednost. Iako je PMF je krenuo u odbranu Ekonomisti su održavali prednost. Prva deonica bila je period sa najmanje datih koševa.

U drugom  kvartalu košarkaši Ekonomskog fakulteta  pojačali su intenzitet igre i agresivnijjom igrom došli do prednosti. Kapiten Dimitrije Kostić dao je seriju od 5 poena i time je  svom timu doneo značajnu prednost. Ekipa PMF-a pravila je greške i nije bila najbolje koncentrisana na igru, što su protivnici iskoristili. Na kraju druge deonice rezultat je bio 15:5.

Ništa se nije promenilo ni u trećem kvartalu. Košarkaši PMF-a  nisu imali  snagu i dužu klupu da bi parirali Ekonomistima. Lužanina  protivnici  nisu uspeli da sačuvaju, a on je pogađao i za dva i tri poena.  PMF u ovom delu meča nije imao nikakvu priliku da okrene rezultat, niti da smanji rezultatsku prednost protivničke ekipe. Treća četvrtina završena je rezultatom  11:3.

Završnica utakmice bila je izvesna, košarkaši  Ekonomskog fakulteta sigurno su privodili meč kraju, pogodcima sa distance najboljeg igrača u ovoj utakmici, Kostića. Na kraju  četvrte deonice  rezultat je bio12:6, a košarkaši Ekonomskog fakulteta čvršćom i odlučnijom igrom dobili su ovu utakmicu rezultatom 45:18.

Najefikasniji igrač u pobedničkoj  ekipi bio je kapiten Dimitrije Kostić sa postignutih 17 poena i Petar Lužanin, a najbolji u ekipi PMF-a bio je Simonović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEkonomistkinje izdominirale nad PMF-om
Naredni tekstVojnicima pobeda na startu Kupa
Studiram novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Nišu. Volim da volontiram i stičem nova iskustva.Trenutno pišem za SDL i Sportindex. Možete me kontaktirati na j.borisavljevic12@gmail.com