Ekof preokretom do polufinala

576

Pobedom nad Saobraćajnim fakultetom 2:0 (25:23 25:18) odbojkašice Ekonomskog fakulteta plasirale su se u polufinale SUUB lige. Iako su devojke sa Ekonomskog prvi set su osvojili posle dvocifrenog minusa, tokom drugog dela meča bile su sigurnije od rivalki i na kraju su zasluženo trijumfovale.

Finalni dan USSB

Meč su bolje otvorile devojke sa Saobraćajnog i ubrzo su povele sa 3:0. Nakon toga, studentkinje Ekonomskog fakulteta brzo su se vratile u meč. Na prvi tehnički tajmaut otišlo se pri rezultatu 9:8 u korist devojaka iz Vojvode Stepe. Od tada, Saobraćajni kreće dosta kvalitetnije i ubrzo su imali prednost od 15:11. U prethodnim minutima, obe ekipe su se konsolidovale i igralo se poen za poen. Krajem seta Saobraćajke su imale prednost od čak 20:14. Međutim, tada na scenu stupaju devojke sa EKOF-a. Serijom od neverovatnih 11:0 devojke sa ekonomije povele su sa 24:22. Najzaslužnije za ovaj ogroman preokret bile su Radmilovićeva, čiji su smeč udarci bili nerešivo pitanje za rivalke, ali i levoruka Bjelica koja je dva puta postigla as poen. Vidno uzdrmane, saobraćajke su preko Ugrinićeve smanjile na 24:23. Ipak, da okonča neizvesnost potrudila se ekonomistkinja Radmilovićeva koja je nakon odličnog dizanja precizno smečovala za 25:23 i vođstvo od 1:0 u setovima.

Sastavi timova
Ekonomski fakultet Saobraćajni fakultet
Lazarević K. Popović S.
Agbaba M. Janković M.
Radmilović J. Ugrinić T.
Raičević M. Ratkov K.
Đurović J. Đokić N.
Tomić A. Bersatović I.
Ćurčić J. Obućina D.
Buha S. Vešović A.
Bjelica M.
Žeravica J.

Tamo gde su stale u prvom delu, ekonomistkinje su nastavile. Uvodnom serijom od 4:0 dale su do znanja devojkama sa Saobraćajnog da neće posustati. Bjelica je u ovom delu pogodila smeč po dijagonali, a Ćurčićeva odservirala as servis. Saobraćajke ipak nisu imale nameru da se predaju. Ubrzo su početni minus smanjile na 5:3. Đokićeva i Obućina su u ofanzivnom segmentu bile najzapaženije, jer su u tim momentima postizale poene.  Ipak, EKOF je bio samouveren i igrao znatno opuštenije. Zbog toga su ubrzo povele sa osetnih 12:5 na šta su devojke sa Saobraćajnog odgovorile tajmautom. Pauza je odgovarala saobraćajkama koje su predvođene Ugrinićevom i Obućinom smanjile na 12:8. Na drugi tehnički tajmaut otišlo se pre rezultatu 16:12 u korist devojaka sa ekonomije. Polse toga, Bjelica je ponovo bila na vrhuncu zadatka. Dva puta je smečovala po dijagonali, jednom odservirala as servis što je bilo dovoljno da njen tim povede sa 19:13. Studnetkinja EKOF-a, Žeravica je tukla po bloku za 22:15. Tada su saobraćajke vezale tri uzastopna poena i probudile nadu da meč može otići u treći set. Popovićeva je smečovala dva puta, a Obućina je, drugi put na meču, sjajno „kuvala“. (22:18) Ipak, seriju Saobraćajnog fakulteta EKOF je prekinuo tajmautom. Posle njega, Radmilovićeva je smečovala, zatim postigla as servis a ekonomistkinje su povele 24:18. Poslednji poen EKOF je dobio nakon pecanja protvnica i tako je rezultatom 25:18 osvojio drugi set i plasirao se u polufinale.

Statistika
Statistika: Ekonomski fakultet Saobraćajni fakultet
Poeni iz igre 26 17
Poeni iz bloka 4 4
As 5 5
Servis greške 4 4
Greške iz igre 15 15

Jedna od najazapaženijih na meču, Radmilovićeva, izjavila je da je ponosna na svoj tim koji se izvukao iz nemile situacije na kraju prvog seta a kasnije i trijumfovao. „Ceo meč je bio neizvesan. U prvom setu smo uspeli da se vratimo posle velikog minusa i na kraju ga osvojimo. Sledeći cilj koji imamo je plasman u finale i daćemo sve od sebe da to odradimo“, rekla je Radmilovićeva.

U polufinalu, Ekonomski fakultet staće na crtu devojkama sa medicine, koje su prethodno pobedile Pravni fakultet.

 

 

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB