EKOF prejak za Medicinu

827

Odbojkašice Ekonomskog fakulteta izašle su iz meča koji je igran u okviru SUUB lige kao pobednice protiv ekipe Medicinskog fakulteta rezultatom 2:0(25:23, 25:16). Najistaknutija akterka susreta bila je kapitenka poražene ekipe Milenković sa 19 poena. Kod pobedničke ekipe ponajbolje su bile Lazarević i Miković sa devet odnosno šest poena.

Statistika
Statistika: Ekonomski Medicina
Poeni iz igre 31 24
Poeni iz bloka 2 1
As servis 3 2
Servis greške 5 3
Greške iz igre 7 11
Finalni dan USSB

Prvi set počeo je bolje po Medicinski fakultet. Milenković je bila raspoložena od samog starta i sa dva smeča a potom i blokadom pravila je probleme protivnicama. Ni odbojkašice Ekonomskog nisu doprinele popravljanju situacije pa su, što greškama iz igre što servis greškama, dovele Saobraćajni na tri poena razlike nakon čega je usledio prvi tajm aut Ekonomskog. Nakon pauze, dolazi do preokreta u odnosu snaga. Na servis Ekonomskog fakulteta dolazi Zekavica, koja neugodnim servisom onemogućuje protivnice da razviju pogodnu situaciju za poentiranje što je Ekonomski iskoristio i kontrama preko Mikovićeve i Radmilovićeve došao do serije od 6:0 nakon čega je Medicina zatražila tajm aut. Ni nakon prekida situacija se nije poboljšala pa su prva tri poena pripala odbojkašicama Ekonomskog za najveću seriju na meču od 9:0 i ukupan rezultat 15:9 koja je prekinuta servis greškom Zekavice. Pokušavale su da uzvrate igračice Medicinskog pre svega preko Milenkovićeve i Cvetkovićeve. U jednom trenutku su imale i poen prednosti nakon blok auta igračica Ekonomije. Međutim, tada je usledio drugi tajm aut Ekonomskog koji je kao i prvi bio delotvoran te su uspele da privedu set kraju poenima Radmilovićeve na mreži rezultatom 25:23.

Početak drugog seta je obećavao preokret. Ekonomski je ušao u ovaj set u kontra ritmu te su svojim greškama dovele protivnice do vođstva od 4:1. Ipak, nakon servis greške Kecmanove kola su krenula nizbrdo po ekipu Medicine. Ekonomski je preko Mikovićeve i Radmilovićeve lako rešavao svoje akcije, dok su jedini poeni koje je Medicina osvajala bili rezultati grešaka protivnica. Pri rezultatu 6:6 na servis je stupila kapitenka Ekonomije Lazarević što je bio prelomni trenutak ovog seta ujedno i meča. Serija od 7:0 u kojoj je Lazarević ostvarila dva servis vinera i jedan as udarac je napravila razliku koja je bila, kasnije će se ispostaviti nedostižna za protivnice. Pokušavale su Milenkovićeva i Cvetkovićeva da vrate svoju ekipu u život, međutim sve njihove pokušaje su anulirale Mikovićeva i Lazarevićeva. Na kraju pri rezultatu 23:12 usledio je poslednji pokušaj Medicine. Međutim, serija od 4:0 je bila dovoljna samo za smanjenje razlike na jednocifren broj nakon čega su odbojkašice Ekonomskog osvojile poslednja dva poena i postavile konačan rezultat 25:16.

Sastav ekipa
Ekonomski Medicina
1 Zečević 2 Josipović
2 Lazarević 3 Krstić
3 Nikčević 4 Dabović
4 Zekavica 7 Savić
5 Raičević 8 Kecman
8 Ćurić 9 Mrdaković
11 Miković 10 Pejin
12 Radmilović 12 Balšić
13 Đurović 13 Šalović
18 Cvetković
19 Milenković

U izjavi nakon meča Zečevićeva je govorila o važnosti povezanosti ekipe: “Jako smo zadovoljne pobedom. Spremale smo se za ovu utakmicu i dosta smo uigranije sada nego što smo bile na početku.  Devojke su bile sjajne i mislim da je ovo bio jedan veoma lep meč za gledanje”, izjavila je Zečevićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB