EKOF lako do finala

945

Odbojkašice Ekonomskog fakulteta savladale su ekipu Elektrotehničkog fakulteta, rezultatom 2:0 (25:22; 25:19) i plasirale se u finale Lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Perić K. koja je svom timu donela 11 poena, kao i njena saigračica Ožegović J. dok se u ekipi Elektrotehničkog fakulteta najbolje pokazala Bavić T. sa osvojenih osam poena.

Finalni dan USSB

 

Na samom početku prvog seta Ilić i Tomić uspešno su blokirale napad ETF-a, zatim je Ilićeva odservirala as pa je Ekonomski od starta vodio. Posle dve uzastopne greške, ETF preuzima vođstvo. Vuković je dijagonalom osvojila poen, a njena saigračica Ratković paralelom donela još jedan poen svojoj ekipi. Bjelica, odbojkašica Eknomskog fakulteta, je svojom greškom dovela do rezultata 4:8. Nakon dva uzastopna asa Ožegovićeve, EKOF do polovine seta vodi. Pavlović i Kodinović su jakim blokovima pokušavale da sustignu ekipu Ekonomskog, a u tome su i uspele iako je Perić K. svojoj ekipi donela četiri poena do polovine ovog seta. Nakon Kodinovićeve paralele ETF je vodio 20:15, pa su igračice Ekonomskog tražile kratku pauzu.Posle tajm-auta Ožegovićeva je odservirala tri asa i sustigla ETF, nakon čega su odbojkašice ETF-a tražile još jednu pauzu. EKOF je do kraja seta vodio, a servis greške Kodinovićeve i Ratkovićeve obezbedile su pobedu Ekonomskog fakulteta u ovom setu. Perić K. je sa dve dijagonale i jednim blokom osvojila poslednja tri poena za svoju ekipu i rezultat 25:22.

Sastavi timova
Ekonomski fakultet Elektrotehnički fakultet
20 – Perić T. 8 – Dodig A.
7 – Tomić A. 4 – Kaljević M.
4 – Radmilović J. 13 – Kodinović V.
9 – Ilić S. 7 – Sretković T.
11 – Čabarkapa K. 14 – Pavlović M.
5 – Drobnjak M. 10 – Vuković L.
13 – Stojković T. 11 – Ratković M.
14 – Bjelica M. 2 – Balić T.
2 – Perić K. 18 – Krsteski N.
1 – Ožegović J. 9 – Lučić J.
15 – Stanić D. 5 – Marinković J.
3 – Bogdanović A. 12 – Cvetković Lj.
6 – Beljić T. 1 – Stokić M.
17 – Rakić M.

Drugi set započinje servisom Ilićeve koji su blokirale igračice Elektrotehničkog fakulteta, Ratković i Pavlović. Na početku ovog seta ETF je vodio, a tome su doprinele, pored osvojenih poena Vukovićeve, i dve greške Perićeve. Ipak Perić K. je u nastavku utakmice ispravila svoje greške i tako dovela svoj tim do rezultata 14:10. Nakon tri osvojena poena Ožegovićeve, protivnička ekipa ETF-a zatražila je kratku pauzu. Nakon tajm-auta devojke ETF-a su nastavile da greše, a EKOF je bio u prednosti za šest poena. Ratković je asom i dobrim blokom, zajedno sa Kodinović, uspela da se približi protivničkoj ekipi i ETF dovela do rezultata 16:18. Nakon još jedne pauze, koje su tražile devojke Elektrotehničkog fakulteta, EKOF je ipak do kraja seta vodio. Radmilović je dijagonalom obezbedila rezultat 19:16, a Perić K. donela je poslednje poene svojoj ekipi. Na kraju ovog seta Vuković i Cvetković napravile su dve uzastopne greške i tako protivničkoj ekipi obezbedile pobedu i rezultat 25:19.

Statistika
Ekonomski fakultet Elektrotehnički fakultet
Poeni iz igre 17 21
Greške iz igre 7 16
Servis greške 5 5
As 7 1
Poeni iz bloka 5 7

Ekonomski fakultet se rezultatom 2:0 plasirao u finale, a odbojkašica pobedničke ekipe Perić Ksenija, otkrila nam je da se nisu tome nadale. „Veoma sam uzbuđena, niko se nije tome nadao, ali uspele smo. Iako smo ponovo igrale četvrt finale, pokazale smo svoje najbolje i došle do pobede.“, rekla je Perićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV odneo zlato!
Naredni tekstBronza za ETF
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Iz ljubavi prema pisanju stvorila se želja za novinarstvom. Mislim da sport treba da bude sastavni deo svačijeg života i želim da kao sportski novinar to prenesem na druge.