Efikasna petorka biologa upisala pobedu

345

Ekipa Biološkog fakulteta odnela je pobedu u meču sa Učiteljskim fakultetom, rezultatom 59:17 (16:4, 14:3, 16:6, 13:4), u okviru 15.vikenda košarkaške lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Utakmicu su obeležili Janković i Ocokoljić koji su za pobedničku ekipu postigli najviše koševa.

Finalni dan USSB

Biolozi su utakmicu počeli vrlo lagano i  bez poteškoća, postizali koševe (5:0). Ekipa Učiteljskog fakulteta je slabijim startom kaskala i poene počela da osvaja tek sredinom prve četvrtine. Pogotke za dva poena postigli su Đukić i Bradarić (13:4). Neorganizovanim napadima i sporom igrom nisu uspeli da stignu biologe koji su dalje poveli 16:4. Odbranom i dobrom organizacijom biolozi su uspeli da taj rezultat sačuvaju do kraja četvrtine.

Druga četvrtina je za učitelje počela kao i prva, pasivno i tromo. Rezultat su menjali biolozi koji su u ovom periodu igre dominirali u pogocima za dva i tri poena (23:4). U tome se istakao i Projević, koji je i kasnije tokom utakmice bio vrlo precizan. Učiteljski je bio uporan u trojkama, ali sa malo uspeha. Milošević je bio precizan na liniji za slobodno bacanje, a Marković u pogocima za dva poena. Time su svojoj ekipi dodali nekoliko poena, pa se četvrtina završila rezultatom 28:7.

Sastavi timova
BIOLOŠKI FAKULTET UČITELJSKI FAKULTET
4 Mihajlović M. 6 Đukić M.
5 Jeremić F. 7 Milošević N.
13 Projević N. 8 Grba D.
14 Janković O. 10 Petrović L.
15 Ocokoljić Đ. 11 Majstorović R.
13 Marković Đ.
14 Bradarić B.
15 Radosavljević O.

U sledeći period su učitelji ušli nešto sigurniji i već na startu postigli koš za dva poena (30:9). Ni biolozi, s druge strane, nisu odmarali, već su držali svoj tempo i ređali koš za košem. Najviše dvojki postigao je Ocokoljić, čak četiri, i doneo rezultat 38:11 za svoju ekipu. Ekipa Učiteljskog se aktivirala i do kraja ove četvrtine postigla još dva pogotka.  Učitelji su zaključili ovaj deo utakmice rezultatom 46:13.

Poslednja četvrtina koristila je više biolozima koji su, kao i u prethodnom periodu, najviše pogađali za dva poena. Briljirao je Janković koji je svojim koševima pružio svojoj ekipi još veću prednost (55:15). Učitelji su se hrabro borili, ali za ovako kratko vreme nije bilo moguće sustići jakog protivnika. Do kraja utakmice postižu još jedan koš za dva poena i time utakmica dobija krajnji rezultat  59:17.

Statistika
IME EKIPE    BIOLOŠKI FAKULTET UČITELJSKI FAKULTET
Poeni 59 17
Šutza 1p 14/23 1/3
Šutza 2p 12/31 8/26
Šutza 3p 7/17 /
Of. Skok 3 6
Def. skok 7 5
Asist. 3 2
Blokada 2 1
Iz.lopta 8 11
Uk.lopta 3 3

Jedan od značajnijih igrača ove utakmice Đorđe Ocokoljić čestitao je svojim saigračima na još jednoj pobedi. „Ova utakmica nije imala neki rezultatski značaj, mi smo svakako prošli, ali je lepo završiti pobedom! Zahvalio bih se i ekipi Učiteljskog fakulteta na fer i korektnoj igri“, rekao je Ocokoljić.

 

 

 

 

 

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB