Dve pobede ETF-a!

886

Basketaši Elektrotehničkog fakulteta zabeležili su dve pobede u okviru četvrtog vikenda Basket 3×3 Dank šop lige u organizaciji USSB-a. U prvom meču savladali su ekipu Visoke škole elektrotehnike i računarstva rezultatom 22:14, a potom i momke sa Stomatološkog fakulteta minimalnom razlikom (15:14). Sa devet upisanih poena Kesić je predvodio ETF u prvom meču, dok je isti broj poena zabeležio Marinković u drugom meču.

Finalni dan USSB

Spisak igrača
ETF VIŠER
6 Ristić 8 Podboj
10 Jovanović 11 Dimitrijević
11 Kesić 33 Stojanović
12 Čutura 77 Tomić
Statistika
ETF VIŠER
Šut za 1 poen 10/15 2/7
Šut za 2 poena 5/7 6/8
Slobodnja bacanja 2 0
Defanzivni skok 5 5
Ofanzivni skok 3 3
Asistencije 2 1
Iz redova VIŠER-a Stojanović je pod obručem bio precizan za prvi poen na meču. Kesić je na strani ETF-a pogodio dvojku, ali su Podboj i Stojanović uzvratili istom merom (2:5). Seriju VIŠER-a prekinuo je Kesić šutom sa poludistance, ali je Stojanović nastavio da razigrava ekipu još jednim pogotkom izvan linije 6,75 (3:7). Pad u igri VIŠER-a protivnici su iskoristili za seriju od 8:0 koju je predvodio Ristić sa upisanih pet poena (11:7). Stojanović je nastavio da razigrava saigrače iz VIŠER-a pa je pogocima ispod obruča i šutom za dva poena održavao minimalnu rezultatsku razliku (11:10). U nastavku meča iz redova ETF-a Kesić je upisao pet poena, a sledili su ga Čutura koji je bio precizan izvan linije 6,75 i Jovanović uspešnom relizacijom šuta sa poludistance . Na suptornoj strani, Stojanović je oba puta bio precizan za dva, ali to nije bilo dovoljno za razigranog Jovanovića koji je u poslednjem minutu najpre upisao pogodak u reketu a potom i u šutu za dva.  Meč je završen rezultatom 22:14.

Spisak igrača
ETF Stomatološki fakultet
6 Ristić 5 Kukolj
10 Marinković 10 Đurković
11 Kesić 15 Bošnjević
12 Čutura
Statistika
ETF Stomatološki fakultet
Šut za 1 poen 5/10 7/10
Šut za 2 poena 5/15 3/14
Slobodnja bacanja 0 1/2
Defanzivni skok 7 7
Ofanzivni skok 4 2
Asistencije

Naredni meč započeo je poenima stomatologa za minimalno vođstvo. Ristić je na strani ETF-a bio precizan u šutu za dva, a zatim je Kukolj košem sa polutistance izjednačio rezultat (2:2). Usledila je razmena poena, ali je šut sa linije penala omogućio stomatolozima vođstvo od 3:4. Marinkovićeve dve upisane dvojke i precizan šut za jedan rezultirale su serijom od 5:0 za ETF. Na suprotnoj strani Đurković je održavao rezultatski priključak koševima sa poludistance za 8:7. Pri rezultati 9:8 stomatolozi su iskoristili mogućnost tajm-auta nakon kojeg je Đurković bio precizan izvan linije 6,75 za ponovno vođstvo stomatologa (9:10). U neizvesnoj završnici bolje su se snašli igrači ETF-a. Najpre su Kukolj i Đurković identičnim akcijama uvećali prednost stomatologa, seriju je prekinuo Marinković pogotkom za dva a potom i Kesić preciznim šutom sa poludistance. Usledila je razmena pogodaka za dva poena, ali je Čutura, na strani ETF-a u poslednjim sekundama zabeležio pogodak za minimalnu prednost i pobedu od 15:14.

Nakon oba meča igrač ETF-a Miloš Marinković bio je zadovoljan rezultatom svoje ekipe. „Čestitao bih protivnicima, bile su ovo dobre partije. Ispoštovali smo dogovor i srećni smo zbog pobede“, zaključio je Marinković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUzbudljiva završnica pripala biolozima
Naredni tekstTri od tri za Pravni fakultet UNION!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.