Dupla kruna u vitrinama FSFV-a!

1016

Nakon kolega prošlog vikenda, i odbojkašice FSFV-a su bile uspešne u velikom finalu Lige Univerziteta u Beogradu i nakon četiri seta savladale Ekonomski fakultet3:1 (25:20, 21:25, 25:11, 25:23). Najefikasnija u redovima šampiona bila je Katarina Krstić sa 18 poena, dok je u protivničkom taboru to bila Jovana Ožegović, koja je stala na koti 17.

Finalni dan USSB

 

Ekipa FSFV-a je prva došla do prednosti i početne serije poena, nakon snažnih napada Krstićeve iz zone četiri (6:2). Ekonomistkinje je u igri održavala Ožegovićeva, a njenim poenom iz pajpa su uhvatile priključak pri rezultatu 6:8. Domaćin je održavao stečenu zalihu i nije dozvoljavao Ekonomskom fakultetu da priđe na manje od dva poena razlike (14:12). Kapiten FSFV-a, Puškarevićeva, je kuvanjem povisila prednost, a na njen dobar potez se nadovezala i Krstićeva poenom iz druge linije i učinila vođstvo svog tima teško dostižnim za Ekonomski fakultet (20:14). Tračak nade za preokret dala je Stojkovićeva sa dva uzastopna bloka, ali je Ranisavljevićeva uzvratila as servisom i mirno privela prvi set kraju u korist FSFV-a – 25:20.

Ekonomski fakultet je u drugom periodu igre zaigrao hrabrije i agresivnije, što im je odmah dalo pozitivan rezultat. Nakon početnog vođstva FSFV-a, devojke u svetloplavoj garnituri su napravile seriju 9:3, pre svega zahvaljujući korektoru Bjelici i primaču servisa Ožegovićevoj. Nije ih poremetio ni tajm-aut FSFV-a, a spreman odgovor je imala Perićeva u vidu as servisa (15:12). FSFV se nije olako predavao i uspeo je da u dva navrata izjednači poenima Battestinove (20:20). Igračice odluke za Ekonomski fakultet bile su Ožegovićeva sa blokom, nakon nje je Perićeva novim asom ozvaničila poravnanje na semaforu – 25:21.

Sastav timova
FSFV Ekonomski fakultet
10 Battestin G. 20 Perić T.
12 Jezdimirović T. 3   Bogdanović A.
15 Mandić M. 9   Ilić S.
19 Lazić A. 7   Tomić A.
22 Ranisavljević N. 15 Stanić D.
17 Ljuština M. 14 Bjelica M.
6   Đurov A. 13 Stojković T.
14 Grujičić A. 11 Čabarkapa K.
7   Krstić K. 2   Perić K.
25 Knežević M. 1   Ožegović J.
3   Simonović M. 5   Drobnjak U.
9   Puškarević J. 17 Bjeljac N.
1   Popović L. 6   Beljić T.
8   Popović Lj.

 

U trećem setu je FSFV bez problema povratio izgubljeno vođstvo. Krstićeva je u svojoj prvoj seriji dva puta direktno osvojila poene sa čeone linije, a na sredini mreže je Ranisavljevićeva predstavljala nepremostivu prepreku (10:5). Kako je set odmicao, tako je i rasla prednost FSFV-a. Pri rezultatu 14:7 u korist protivnica, ekonomistkinje su uspele da se konsoliduju, ali to nije bilo dovoljno da se pomrse računi ekipi sa druge strane mreže. Krstićeva je ponovo došla servis liniju i u novom nizu poena za FSFV, odservirala još četiri asa, dok ju je iz prve linije u stopu pratila Grujičićeva i na taj način je tim u tamnoplavim dresovima ekspresno osvojio treći set.

 

Četvrti set je bio i poslednji u sezoni 2020/2021. Početak je prošao u znaku rezultatske klackalice. Prva osetna prednost pripala je FSFV-u, zahvaljujući seriji poena Battestinove, a svoju dobru igru iz prve linije je prenela i na čeonu i upisala novi as, za rezultat 18:13. Lazićeva je izblokirala, a zatim i direktno iz servisa osvojila nove poene i primakla svoju ekipu velikom uspehu (20:14). U tom trenutku FSFV se uspavao i dao priliku Ekonomskom fakultetu da završnicu učini interesantnijom. Perićeva je gotovo iz svakog segmenta igre uspela da osvoji poen u ovom periodu igre, natera protivnice na dva tajm-auta, ali to nije bilo dovoljno za peti set. Krstićeva je iz zone četiri poslala loptu po dijagonali i stavila tačku na finale (25:23).

Kapiten i organizator igre FSFV-a Jelena Puškarević, imala je razloga za zadovoljstvo nakon osvojenog zlata. „Jako sam ponosna na saigračice, danas su briljirale, mi smo uspele da se vratimo nekoliko puta u meč nakon momenata kada smo bile u zaostatku. Takve stvari su odlika dobrih ekipa i ja nemam šta da im zamerim“, izjavila je Puškarevićeva.

Kapiten Ekonomskog fakulteta Tijana Perić, bila je ponosna na svoj tim, koji se okitio srebrnom medaljom. „Želela bih, pre svega, da čestitam protivnicama koje su pokazale odličnu igru. Ja mogu da budem prezadovoljna zalaganjem i trudom cele ekipe kroz čitavu sezonu. Zahvalila bih se fakultetu i svima ostalima koji su nam izašli u susret i podržavali nas u ovom takmičenju. Za moje devojke imam samo reči hvale“, ushićena je bila Perićeva.

Statistika

FSFV Ekonomski fakultet
Poeni iz igre 43 42
Greške iz igre 13 15
As servisi 19 7
Servis greške 11 9
Poeni iz bloka 10 6

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSUUB redovan član Sportskog saveza Beograda
Naredni tekstNeizvesno do bronze
Student prve godine Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Želja da na bilo koji način ostanem u sportu i ljubav prema njemu i novinarstvu dovela me je na ovo mesto. Ljubitelj fudbala, kosarke, odbojke i formule 1.