Duo Milosavljević-Mitrović doneo bronzu TMF-u!

1088

Košarkaši Tehnološko metalurškog fakulteta osvojili su treće mesto ove sezone u Ligi Univerziteta u Beogradu.  U utakmici za bronzu koja se igrala u hali „Radivoj Korać“ ekipa TMF-a savladala je ekipu ETF-a rezultatom 82:81 (21:30, 10:23, 19:17, 32:11), posle preokreta u poslednjoj četvrtini.

Finalni dan USSB

 

Utakmicu za bronzu otvorio je Milić svojim poenima posle izgrađene pozicije pod košem na asistenciju Jablana. U narednom napadu TMF-a isto je Živanića na vreme proigrao Milosavljević za prve poene svoje ekipe. Zatim su u dva vezana napada, prvo Milić i potom Lazović, postigli trojke koje su ekipi ETF-a donele prvu značajnu prednost. Usledio je prazan hod obe ekipe. Posle jednog defanzivnog skoka Mitrović je povukao napad i sam došao do koša gde je pri kontaktu sa Perkovićem postigao poene, ali bio i fauliran. Bacanje nije realizovao ali na ofanzivnom skoku se našao Gavrilović koji je pogodio zicer. Nakon par neuspelih napada obe ekipe Milosavljević je pri prodoru koji je realizovao uspeo da izvuče i faul protivnika i da potom realizuje dodatni penal. Novu trojku za ETF pogodio je Zdravković preko Gavrilovića posle uspešno kreirane akcije u napadu. Gavrilović mu nije ostao dužan jer je ubrzo na drugom kraju terena uz faul pogodio zicer i nakon par trenutaka realizovao i bacanje. Obe ekipe igrale su odbranu na ivici faula tako da posao sudija nije bio lak. Jedna takva situacija odigrala se pri prodoru Perkovića ka košu protivnika kada je fauliran i nakon čega je pogodio oba bacanja. Iskoristio je Perković odmah slabu koncentraciju protivnika, ukrao loptu pri izvođenju auta i lako položio loptu u koš. Usledila je tehnička klupi ETF-a zbog prigovora sudiji posle čega je Milosavljević pogodio bacanje i time stavio tačku na prvu četvrtinu. Na kraju uvodne deonice rezultat je bio 30:21 u korist ekipe ETF-a.

Statistika TMF
Tehnološko metalurški fakultet Poeni Šut za 1p Šut za 2p Šut za 3p Of. skok Def. skok Asisten. Blokada Iz. lopte Ukr. lopte
Vagner 1
Milosavljević 3 42 7/14 10/16 5/19 5 8 6 4 4
Drobjnak 5 0/2 0/3 2 6 1
Živanić 6 10 4/6 3/3 0/3 2 2 2 1
Nikolić 8 0/1 4
Mitrović 11 24 8/10 5/13 2/13 1 4 4 2 1
Gavrilović 22 6 2/3 2/3 4 2
Đokić 18 / 0/1 1
U drugoj četvrtini košarkaši ETF-a su nametnuli svoj ritam i neutralisali svaku inicijativu u napadu protivnika. Marinković je posle par sekundi poentirao sa distance. Lazović je u narednom napadu posle serije driblinga izgradio sebi poziciju i pogodio trojku za delirijum na tribinama. Ekipa TMF-a je zbog toga tražila tajm-aut. Ipak ova pauza za dogovor nije im pomogla. Ekipa ETF-a nastavila je u istom ritmu. Mitrović je u tim trenucima bio jedini raspoložen u ekipi TMF-a. Sa dva prodora i tri pogođena bacanja iz četiri pokušaja jedini je donosio poene ekipi. Na drugoj strani Lazović je predvodio svoju ekipu sa četiri pogođena penala iz četiri pokušaja i sa dva efikasna prodora posle odigranog pik-en-rola sa Milićem. Jablan je nakon loše kretnje svojih saigrača u poslednjim sekundama napada pogodio šut sa distance za uvećanje prednosti svoje ekipe. Opet je ekipa TMF-a tražila tajm-aut, ali opet on nije urodio plodom. Osim jednog prodora po čeonoj liniji Milosavljevića, tj. pogotka iz teške situacije i mnogobrojnih promašaj za tri poena nije se moglo videti ništa više u napadu njegove ekipe. Radosavljević  je nastavio gde je stao Lazović i lošu odbranu protivnika kaznio u jednom napadu trojkom i u sledećem sa distance nakon što se driblingom odvojio od čuvara. Jablan je zatim  dva puta bio fauliran pri prodoru i od četiri bacanja on je realizovao tri za najveće vođstvo njegove ekipe. Na poluvremenu rezultat je bio 53:31 u korist ekipe Elektrotehničkog fakulteta.
Statistika ETF
Elektrotehnički fakultet Poeni Šut za 1p Šut za 2p Šut za 3p Of. skok Def. skok Asisten. Blokada Iz. lopte Ukr. lopte
Ristić 6 5 5/6 0/2 2 1 1 2
Perković 7 7 3/4 2/2 0/2 2 2 1
Marinković 8 3 1/2 1/2 0/1 4 6 1
Zdravković 9 7 2/3 1/1 1 4
Milić 11 10 2/3 2/3 3 1
Kesić 12 12 0/2 6/7 0/2 2 4 3 1
Jablan 13 12 4/7 4/7 0/1 2 5 3 1
Radosavljević 16 8 1/2 2/2 1/5 1 1 1
Milović 21 1 1/2
Jovanović 24 2 1/2 0/1 1 1
Stanojlović 34
Lazović 44 14 3/5 1/4 3/4 1 4 2
Treća četvrtina ove utakmice bila je slična prethodnoj. Promašaji košarkaša TMF-a su se nizali kako za tri tako i za dva poena. Milić je otvorio ovu četvrtinu realizovanim zicerom. Posle ukradene lopte košarkaši ETF-a su brzo prešli u polje napada. Lazović je pobegao svom čuvaru, primio loptu na devet metara od koša i pogodio za tri poena. Taj potez je naterao ekipu TMF-a da trži novi minut odmora. Milosavljević je nakon toga  jedini bio raspoložen u svojoj ekipi. Realizovao je dva prodora i to jedan pod faulom nakon kojeg je pogodio i bacanje. Na drugoj strani probudio se Kesić i vezao dva šuta sa distance i jedan poluhorog koji je pogodio preko Gavrilovića. Gavrilović mu je vratio istom merom i u narednom napadu svoje ekipe pogodio fejdavej iz ugla. Posle dugog čekanja Milosavljević je pogodio trojku iz driblinga za svoju ekipu. Utisak je pokvario jer je u narednom napadu posle faula nad njim promašio oba bacanja. Obe ekipe su se opustile u odbrani, pogotovo ekipa ETF-a jer njeno vođstvo nije išlo ispod 20 poena tokom ove četvrtine. Igra se sa pozicione prebacila na igru u tranziciji obe ekipe što je dovelo do velikog broja izgubljenih lopti na obe strane terena. Generalni utisak popravio je ipak Mitrović trojkom sa osam metara. Za svoju ekipu je potom pogodio Jovanović posle izgrađene pozicije pod košem, da bi tačku na treću deonicu stavio Mitrović sa jednim relizovanim bacanjem posle faula nad njim pri prodoru. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 70:50 u korist Elektrotehničkog fakulteta.

Poslednja četvrtina utakmice za treće mesto donela je uzbuđenje kako na terenu tako i na tribinama. Milosavljević je postigao prve poene svojim karakterističnim prodorom. Svoju drugu trojku na asistenciju Lazovića pogodio je Milić posle pik-en-rola. Istom merom vratio je Mitrović trojkom u ranom periodu napada za svoju ekipu. Zatim je usledilo ono što je možda i prelomilo ovu utakmicu. U dva vezana napada Milosavljević je pogodio dve trojke sa osam metara. Ekipa ETF-a tražila je tajm-aut ali to im nije pomoglo da se konsoliduju u odbrani. Mitrović je već posle propalog napada protivnika istrčao kontru i bez muke položio loptu u koš. Nakon još jednog neiskorišćenog napada košarkaša ETF-a, Milosavljević je ostao sam na liniji za tri poena što je i kaznio. Ekipa ETF-a se trudila ali momentum je bio na strani protivnika koji je polako smanjivao prednost. Zdravković je nakon kretnje pogodio zicer ipak na drugoj strani posle par sekundi već je bio Milosavljević koji je opet pogodio za tri poena i za euforiju navijača TMF-a. Za svoju ekipu opet je bio precizan Zdravković pod košem, ali ekipa ETF-a je u tim trenucima energetski potpuno pala. Zatim je još jednom prodorom Milosavljević poentirao kao da je sam na terenu. Tek drugo izjednačenje doneo je Mitrović  na ovoj utakmici trojkom posle niza driblinga za dramu u poslednja dva minuta. Ušlo se u penal završnicu u poslednja tri minuta. Jablan je bio fauliran u dva vezana napada svoje ekipe ali je od 4 moguća pogodio samo jedno bacanje. Pri skoku posle bacanja Mitrović je fauliran i poslat na liniju penala. Bio je precizan samo jednom. Lazović je posle prigovora dobio tehničku grešku i zaradio svoj peti faul i otežo svojoj ekipi. Nakon neiskorišćenog napada TMF-a i dobre odbrane svoje ekipe Kesić je u napadu izgubio loptu posle čega je fauliran Živanić, ali je on realizovao samo jedno bacanje. Radosavljević nije bio ništa bolji i svojoj ekipi je posle faula doneo samo jedan poena sa linije za slobodna bacanja. Mitrović je naredni koji je šutirao bacanja posle faula. Oba je pogodio i time doneo prednost svojoj ekipi od samo jednog poena, ali i stavio tačku na ovu utakmicu. Rezultat na kraju ovog susreta bio je 82:81 za ekipu TMF-a.

Najefikasniji igrač u ekipi TMF-a bio je  Milosavljević sa 42 poena, 13 skokova i šest asistencija, a pratio ga je Mitrović sa 24 poena, četiri skoka i četiri asistencije. U protivničkoj ekipi najefikasniji bio je Lazović sa 14 poena, pet skokova i dve asistencije. Pratili su ga Jablan i Kesić sa po 12 poena.

Po završetku meča košarkaš ekipe ETF-a Nikola Perković izneo je svoje viđenje utakmice. „Nedopustivo je da prokockamo prednost od 25 razlike. Ponovila nam se slična situacija od pre dve godine kad smo igrali sa Mašincem. Ostaje žal jer smo mogli da dobijemo i FON u polufinalu ali neki naši potezi su nas koštali boljeg plasmana ove sezone“, izjavio je Perković.

Dva najbolja igrača ove utakmice košarkaši TMF-a Luka Milosavljević i Antonije Mitrović bili su jako zadovoljni posle preokreta i pobede u ovom duelu. „Malo smo slabije počeli što se videlo i po rezultatu. Nakon toga naš lider Milosavljević dao je pet ili šest trojki u drugom poluvremenu. Digao je publiku na noge i dao nam vetar u leđa. Posebno bih se zahvalio publici i naročito koleginicama bez kojih ne bismo mogli da dobijemo ovu utakmicu“, izjavio je Mitrović. Nadovezao se potom i Milosavljević:Kao što je rekao jedan od naših najboljih igrača publika nam mnogo znači i hvala im što su došli u ovolikom broju. Bez njih stvarno teško da bismo preokrenuli. Igrali smo čvrsto u odbrani i maštovito u napadu što je i moto ekipe već par sezona. Sada idemo da proslavimo kako dolikuje“, izjavio je Milosavljević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPravnice ubedljive za titulu
Naredni tekstFON treći put zaredom prvak SUUB košarkaške lige!
Kao bivši košarkaš, opredelio sam se za novinarstvo kako bih na neki način ostao u sportu. San mi je da spojim sve tri ljubavi - novinarstvo, košarku i Partizan, pa da uskoro počnem da izveštavam sa Partizanovih utakmica.