DRUGA POBEDA SRBIJE

369

Trećeg dana Međunarodnog studentskog košarkaškog kupa u Rusiji, selekcija Srbije je zabeležila drugu pobedu na turniru, savladavši Estoniju rezultatom 76:64 (17:21, 23:14, 12:8, 24:21).. Najkorisniji igrač našeg predstavnika bio je Savić koji je zabeležio 18 poena, dok je na suprotnoj strani poen manje postigao Metsalu.

Finalni dan USSB

 

Utakmicu je košem iz odbojke otvorio Tas iz redova Estonije, čime je otvorio seriju 6:0. Seriju prekida Đorđević šutem sa poludistance, ali istom merom uzvratio je Metsalu (2:8). Polovičan učinak sa linije penala ostvario je Ostojić, nakon toga usledila je serija promašaja sa obe strane. Sledeće poene sa poludistance postižu Metsalu iz redova Estonije i Đorđević koji je zabeležio četiri poena (7:10). Sa linije izvan 6,75 bio je precizan Kuimet, dok je kod Nišlija Savić zabeležio polovičan učinak sa linije za slobodna bacanja, a zatim je na asistenciju Stojačića, ĐorđevićMarinković postigao trojku (11:13). Kabin je prekinuo seriju Srbije jednim košem sa linije penala, ali je Savić nastavio da razigrava ekipu i upisao pogodak za tri poena (14:14). Usledila je serija Estonaca od sedam poena za koju je najzaslužniji bio Vilup koji je ubacio jednu trojku. Rezultat na kraju prve deonice bio je 17:21.

Drugu četvrtinu otvorio je Savić pogotkom izvan linije 6,75, istom merom uzvratio je Kort (20:24). Usledila je serija momaka iz Niša od šest koševa, u kojoj je Savić zabeležio četiri, a Ilkić dva poena. Priliku da izjednači rezultat iskoristio je Kabin koji je oba puta bio precizan sa linije penala (26:25). Sledeće koševe sa poludistance postigli su  Ilkić i Ostojić (30:26) a na suprotnoj strani rezultat je održavao Tas preciznim šutem sa linije penala (30:28). U nastavku utakmica se igrala koš za koš. Najpre je Metsalu bio precizan za dva poena, potom je Ilić uzvratio istom merom. Mestaslu je nastavio da razigrava ekipu upisavši još jedan koš sa poludistance, ali je u redovima Srbije Ilkić uzvratio na isti način, a Vitković polovičnim učinkom sa linije za slobodna bacanja doprinosi prednosti FSFV-a (37:32). Pred sam kraj druge četvrtine Peil je pogodio trojku, a zatim je Savić uzvratio i završio ovu deonicu kao što ju je i započeo, košem za tri poena (40:35).

Treću četvrtinu obeležili su česti promašaji obe ekipe.  Najpre je usledila serija košarkaša Srbije od sedam poena, u kojoj je Vitković zabeležio jednu trojku. Potom je Peil uzvratio istom merom, dok je Kuimet ostvario polovičan učinak sa linije penala (47:39). Započela je mini-serija Nišlija, Vitković je bio precizan sa linije za tri poena, a Savić je postigao koš sa poludistance (52:39). Estonci su ipak uspeli da se spuste na jednocifren zaostatak do kraja treće deonice.

U poslednjem kvartalu prikazana je ujednačena igra. Najpre su Savić i Vitković bili precizni u šutu za dva poena (56:43). Na suprotnoj strani ekipu su razigravali Kimet koji je upisao jednu trojku, i Kort i Tas koji su zabeležili pogotke sa poludistance (56:50). Potom je ĐorđevićMarinković pogodio sa linije za tri, ali je iz redova Estonije Tas uzvratio istom merom (59:53). Sledeći koš zabeležio je Đorđević koji je upisao dva poena, isti učinak ostvario je i Kabin kod Estonaca, dok je Metsalu zabeležio polovičan učinak sa linije penala (61:56). Precizni sa poludistance bili su Đorđević, koji je zabeležio četiri poena i Ostojić, dva poena. Na suprotnoj strani u pokušaju da razigraju ekipu  Metsalu je postigao pet poena dok je Pajumets upisao jednu trojku. (67:64). Serijom od devet poena reprezentacija Srbije okončala je ovaj susret i upisala još jednu pobedu, rezultatom 76:64.

Selektor reprezentacije Srbije izneo je svoj zaključak i osvrnuo se na dalje planove tima: „Ostvarili smo prvi cilj plasman u drugu fazu. S obzirom da nismo odradili pripreme moramo se uigravati iz utakmice u utakmicu. Najbitnije je da su svi igrači zdravi. Imamo slobodan dan, koji ćemo iskoristiti kako bismo se odmorili i upoznali predivnu Moskvu,“ izavio je Miodrag Kocić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSaobraćajni šampion posle trilera
Naredni tekstFON silovito do zlata!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.