Druga pobeda odbojkaša BPŠ

341

Ekipa Beogradske poslovne škole pobedila je Visoku školu elektrotehnike rezultatom 2:1 (26:24, 22:25, 15:13). U napetoj utakmici od početka do kraja, iako je VIŠER izborio treći set, sreća je bila na strani BPŠ koja je stigla do druge pobede.

Sastavi timova
Beogradska poslovna škola Visoka škola elektrorehnike i računarstva
 8 Janković N.  10 Stančić S.
7 Radonja N. 6 Jovanović J.
13 Cekić B. 3 Đorđević N.
5 Vagić A. 7 Pavlović N.
12 Raketa  Ž. 17 Tomić L.
14 Knežević M. 8 Džodžo R.
11 Lazarević S.
Finalni dan USSB

Već na početku videla se nezivesna borba, obe ekipe pokazale su spremnost. BPŠ je imala prednost od 6:4, ali su protivnici stigli do 6:6, a potom asom Džodžoa poveli sa 7:6. U nastavku su momci sa VIŠER-a održavali prednost. Ipak BPŠ je izborila izjednačenje 11:11, a zatim vezuje tri poena za vođstvo 14:11. Jovanović as servisom smanjuje na 14:12, a VIŠER tada podiže nivo igre. Dolazi do novog izjednačenja od 17:17, nakon toga BPŠ traži tajmaut. U nastavku se igralo poen za poen. Posle 20:20, VIŠER stiže do 23:21. Ipak, poenima Radonje, BPŠ izjednačava na 24:24, a potom stiže do 26:24 i osvaja prvi set.

Jednako neizvesno počeo je i drugi set. Igralo se poen za poen sve do 6:6. Nakon toga su momci sa  VIŠER-a  ušli u odličan ritam, a BPŠ nije uspevala da se odbrani, pa je voždovačni tim poveo sa 10:6. U nastavku su za elektrotehničare poentirali Stančić i Jovanović, a pri rezultatu 14:8 sa VIŠER, Poslovna traži tajmaut. Vagić je poenima poboljšao rezultat svoje ekipe na 14:11. Kakos u obe ekipe nastavile sa odličnom igrom, dolazi do izjednačenja 15:15. Usledio jeuzbudljiv nastavak seta, opet igra poen za poen. U redovima BPŠ Radonja donosi poene, dok u voždovačkoj ekipi briljira Stančić. VIŠER je tako ušao ponovo u odličan ritam. Uz odličan servis Đorđevića i timsku igru, uspevaju da izbore prednos 21:17. Do kraja seta je ekipa elektrotehničara uspela da pokaže bolju igru i utakmicu uvede u treći set. Rezultat na kraju drugog seta bio je 25:22 za VIŠER.

U treći set bolje je ušla ekipa BPŠ koja je povela sa 5:2. VIŠER traži tajmaut, ali i posle pauze, momci sa Poslovne pokazali su organizovaniju igru u polju. Ipak pri rezultatu 7:3, VIŠER uspeva da povrati igru iz drugog seta i smanji na 7:5. Knežević ipak povećava prednost BPŠ na 8:5. Usledio je vrlo neizvestan završetak. Pri rezultatu 9:7 za BPŠ, voždovačka ekipa je zahljajući Jovanoviću stigla do 9:9. U neizvesnoj završnici, igralo se poen za poen, a posle izjednačenja 13:13, uz poene Radonje rezultatom 15:13 slavila je ekipa Beogradske poslovne škole.

Statistika
Statistika
VIŠER BPŠ
Poeni iz igre 25 28
Poeni iz bloka 2 4
As servisi 6 3
Servis greške 2 5
Greške iz igre 23 19

Nakon pobede, kapiten BPŠ-a Nikola Janković rekao je zadovoljan igrom svog tima: "Zadovoljan sam, nova je ekipa, a VIŠER nam je uvek ljut protivnik. Mislim da ćemo u nastavku prvenstva biti još bolji", istakao  je Janković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSingidunum nemoćan za IKT
Naredni tekstMedicinski lako do pobede
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs