Druga pobeda FSFV-a

226

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja ostvario je drugu pobedu u okviru košarkaške lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Petog vikenda savladali su ekipu Filozofskog fakulteta rezultatom 69:60 (16:11, 13:16, 20:16, 20:17).

 

Košarkaši Filozofskog fakulteta dobro su otvorili utakmicu i na samom startu poveli sa 5:1, poenima Markovića. Uzvratili su FSFV-ovci preko Popovića i Zdravkovića, te vrlo brzo dolazi do izjednačenja. Potpuno izjednačenu igru gledali smo do sredine deonice, kada su uz kontrolisan skok, FSFV-ovci prešli u vođstvo. Poenima Veskovića i Zdravkovića, ekipa sa Košutnjaka najpre je došla do 12:9, a do kraja kvartala prednost je porasla na pet poena (16:11).

Početak drugog perioda protekao je u istom ritmu, da bi njegovom sredinom Filolozi došli do tri poena zaostatka, nakon čega je usledio tajm-aut. Po povratku na teren, Marković je bio precizan sa poludistance, pa se prednost FSFV-a smanjila na samo pola koša. Pred sam kraj druge četvrtine ekipa Filozofskog fakulteta zaigrala je znatno čvršću odbranu, te uspela da zaustavi napade svojih protivnika. U treći period igre ušlo se pri rezultatu 29:27 u korist Fakulteta sporta.

Sastavi timova
Sa sedam vezanih poena Đurića i Zdravkovića ekipa FSFV je povećala svoju prednost (36:27), te naterala svoje protivnike da zatraže tajm-aut. U nastavku utakmice, Antić se itekao razigrao, te je vezao dve trojke i doveo ekipu Filozofa na šest poena zaostatka (36:42). Ponovo je usledio mini-odmor, a po povratku na teren, Vujović je bio precizan sa linije 6,75 i dodatno smanjio zaostatak svoje ekipe (39:42). Ipak, usledila je nešto čvršća i organizovanija igra košarkaša Fakulteta sporta, te su poenima Đurića i Popovića na poslednji odmor otišli sa šest poena “viška” (49:43).

Statistika

Poslednji kvartal otvoren je trojkom Marušića 46:49. Ipak, poenima Veskovića sa poludistance i Popovića koji je bio nepogrešiv na liniji penala, FSFV-ovci su uspeli da održe svoju prednost do samog kraja. Filozofe je u igri održavao Marušić, koji je dodao još dva pogotka sa distance, međutim to nije bilo dovoljno za preokret (60:69).

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstBiološki slavio nakon produžetka
Naredni tekstSingidunum slavio protiv VIŠER-a
Student novinarstva na Fakultetu politickih nauka. Želja mi je da se bavim isključivo sportskim novinarstvom, a san mi je da izveštavam sa Svetskog prvenstva u fudbalu.