Druga pobeda farmaceutkinja!

808

U drugoj utakmici ženske konkurencije trećeg vikenda Lige Univerziteta u Beogradu, košarkašice Farmaceutskog fakulteta pobedile su Poljoprivredni fakultet rezultatom 34:21 (12:1, 3:9, 7:4, 12:7). Dvocifrena prednost stečena u prvoj četvrtini, ispostavila se kao dovoljna za pobedu farmaceutkinja, iako su poljoprivrednice na sve načine pokušavale da se vrate u utakmicu.

Finalni dan USSB

 

Uvodni minuti protekli su u greškama na oba kraja parketa, ali bez poena. Nizale su se izgubljene lopte, a viđena je i po blokada na obe strane. Igrao se četvrti minut kada je rezultat na semaforu prvi put promenjen. Stojićeva je ukrala loptu na polovini terena i iz kontre dovela farmaceutkinje u vođstvo. Nešto kasnije, ista igračica bila je precizna i sa linije penala, a nakon asistencije Jelovac i novih poena Farmaceutskog, trener poljoprivrednica Antić zatražio je tajm-aut (6:0). Do isteka vremena vođstvo ekipe iz Vojvode Stepe ipak je još više uvećano i na prvu pauzu otišlo se pri rezultatu 12:1, nakon što je Vidojevićeva bila polovična sa linije slobodnih bacanja.

Poljoprivrednice su se ,,probudile” u drugoj četvrtini. Nova igračica u redovima ,,Zelenih”, Mladenovićeva, upisala je čak osam poena u ovoj deonici, a i u defanzivi je odradila značajan deo posla upisavši jednu blokadu. Ipak, izostala je pomoć saigračica u napadu i farmaceutkinje su na poluvreme otišle sa vođstvom od 15:10.

Sastavi timova
Farmaceutski fakultet  Poljoprivredni fakultet 
Janja Elez 4  Sara Mladenović 1 
Marina Stojić 6  Nikolina Pločić 2 
T. Mirković 7  Marina Žujević 3 
Sara Stanković 8  Anđela Jakovljević 4 
Jovana Jelovac 10  Gordana Spajić 5 
Danica Vujanović 17  Petra Božek 6 
Sunčica Jovanović 27  Marija Hristov 7 
  Tamara Milošević 8 
  Nikolina Bošković 9 
  Neda Civrić 10 
  Angelina Vidojević 12 

Drugo poluvreme proteklo je u pokušajima poljoprivrednica da se vrate u utakmicu. Pokušavale su redom Žujevićeva, Vidojevićeva i Hristov, međutim bez realizacije. Kazna za promašaje usledila je sredinom perioda, kada je Stankovićeva oduzela loptu i pogodila iz kontre za dva. Uzvratila je Vidojevićeva na asistenciju Hristov, međutim usledio je novi ,,udar” farmaceutkinja, koje su preko raspoložene Stojićeve došle do trojke i pred poslednji kvartal rezultat na semaforu bio je 22:14.

Statistika
Statistika  Farmaceutski fakultet  Poljoprivredni fakultet 
1 poen  5/10  7/11 
2 poena  13/29  7/21 
3 poena  1/7  0/9 
Asistencije  8  6 
Ofanzivni skokovi  2  8 
Defanzivni skokovi  8  13 
Ukradene lopte  10  2 
Izgubljene lopte  10  18 
Blokade  2  3 

Kao i prethodne tri, i poslednja četvrtina počela je izgubljenim loptama. Potom je Mladenovićeva došla ido svog 10. poena na utakmici na asistenciju Spajićeve, ali nije uspela da realizuje dodatno slobodno bacanje. Na drugoj strani, Stojićeva je nastavila svoju dominaciju poenima i asistencijama, a pridružila joj se i Jelovac, za koju poljoprivrednice nisu imale rešenja u završnici utakmice. Pogodila je četiri puta u poslednja četiri minuta, postavivši konačnih 34:21.

Najefikasnije igračice utakmice bile su sa po 12 poena Marina Stojić i Jovana Jelovac iz redova Farmaceutskog fakulteta. U poraženoj ekipi Poljoprivrednog fakulteta istakla se Sara Mladenović sa 10.

,,Veoma sam zadovoljna pristupom saigračica. Dale smo sve od sebe u svakom trenutku kada je bilo najvažnije. Trudile smo se i odbranom smo sačuvale rezultat”, rekla je po završetku utakmice Marina Stojićkošarkašica pobedničke ekipe.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekst+50 Medicinskog!
Naredni tekstRistić prejaka za Veterinarski fakultet
Živim u Zemunu. Ceo život pratim sport i zato sam se odlučio da upišem novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam fudbal za golmana ranije, a i sada branim rekreativno. Pratim sve sportove; najviše fudbal i hokej. Navijam za Liverpul, a u hokeju za NHL tim Anaheim Ducks.