Domaćin siguran na otvaranju lige

110

Košarkaši Novosadskog univerziteta pobedili su ekipu Sveučilišta iz Mostara rezultatom 89:76 (24:17; 27:16; 16:13; 22:30;) i time označili početak Regionalne studentske košarkaške lige. Domaćini su ubedljivo vodili tokom čitave utakmice, a na kraju treće četvrtine sa čak 22 poena razlike. Ekipa iz Mostara je u finišu uspela da smanji tu prednost.

Finalni dan USSB

Neizvesnosti u igri je bilo samo u prvoj četvrtini s obzirom da se do devetog minuta meča igralo poen za poen.  Serijom 6-0 u poslednjem minutu četvrtine Novosađani su otišli na odmor sa sedam poena prednosti.

U drugoj četvrtini tim Univerziteta u Novom Sadu je nastavio sa sigurnom igrom uz dosta efikasnih akcija. Naročito su bile atraktivne trojke kojim su domaćini pravili razliku na terenu, s obzirom da su bili precizni u 37% situacija. Uz nekoliko neuspešnih napada košarkaša iz Mostara sa početka četvrtine i svojom dobrom igrom,  Novosađani su uspeli da dođu do najveće prednosti do tada – 18 poena razlike koliko je i pisalo na semaforu na poluvremenu.

Statistika utakmice

Sledeća deonica nastavljena je u maniru prethodne. Domaći košarkaši vezuju par uspešnih akcija, a gosti do prvih poena ua nastavku dolaze sa slobodnih bacanja. Veliku razliku potom smanjuju svojom drugom trojkom u meču. Ekipa Novosadskog univerziteta je ipak uspela da konstantno drži visoku dvocifrenu prednost tokom cele treće četvrtine.

Gosti iz Mostara su trojkom otvorili poslednji deo susreta u kojem i igrački nadigrali rivale iz Novog Sada. Nekoliko dobro organizovanih akcija dale su sigurnost u igri Mostarcima koji su bili precizniji i u slobodnim bacanjima. Sve ovo je dovelo do mini-serije od 11:0 za goste koji su se time približili na 10 poena zaostatka za domaćim timom. Na kraju je ipak izostalo iznenađenje, a košarkaši Univerziteta u Novom Sadu su meč priveli kraju, konačno pobedivši razigranu ekipu Sveučilišta u Mostaru sa 12 poena prednosti, 89 prema 76.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Đorđe Dželetović koji je postigao 21 poen, dok je Nikola Ugrica postigao 16. U redovima gostiju iz Mostara istakao se Obrad Vuković, inače član ol-star ekipe Balkana, koji je postigao 28 poena za svoj tima, ali nije imao raspoloženih saigrača, s obzirom da je drugi najefikasniji Mirko Derek postigao 13 poena.

Moramo istaći da je najlošiji akter meča u maloj Sali SPENS-a bila je malobrojna i tiha publika koja nije na pravi način pozdravila uspeh domaćina, a u toku celog meča salom Spensa jedino su odjekivali povici igrača i njhovih trenera.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUnion odneo pobedu protiv Arhitekture
Naredni tekstFEFA ubedljivo protiv Metropolitana
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.