Dom 3 i Kućerak na Limu izborili finale

403

Ekipa basketaša Dom-a 3 pobedila je KMN rezultatom 14:9 u polufinalu 3×3 basketa u okviru turnira “Trofej Vidovdan”. Pobedničkoj ekipi najviše poena je upisao Premović, dok se u protivničkom timu najbolje pokazao Milošević.

Sastavi timova
Dom 3 KMN
Marić Milošević
Marković Milošević
Premović Cvejić
Jelić Mijušković
Finalni dan USSB

Utakmica je bila neizvesna do samog kraja. Basketaši KMN-a u početku su se pokazali kao bolji vodeći rezultatom 3:0. Mijušković je upisao prvi poen svojoj ekipi. Međutim, ubrzo nakon zamene Premovića i Markovića, Dom 3 preuzima vođstvo. Marković je uz asistenciju Marića zabeležio dva poena, a Jelić lakim poenima ispod koša doneo prednost svojoj ekipi. Usledila je serija od tri uzastopna Miloševićeva promašaja. Nakon Premovićeve precizne dvojke na semaforu je rezultat bio 12:8. Marković je na samom kraju meča šutirao za dva, a utakmica je završena Miloševićevim zakucavanjem devetog poena.

Statistika
Dom 3 KMN
Poeni 14 9
Šut za 1p 6/12 7/14
Šut za 2p 4/15 1/7
Defanzivni skok 3 4
Ofanzivni skok 2 0
Blokade 0 0
Izgubljene lopte 0 4
Ukradene lopte 1 0

Basketaš Marković nije krio oduševljenje i otkrio nam je šta očekuje u finalu koje sledi. „Bilo je ovo dobro i čvrsto polufinale. Zasluženo smo pobedili, pogodili smo više šuteva od njih i  zategli odbranu. Očekujem isti ishod u finalu.“ rekao je Marković.

Ekipa Kućerak na Limu savladala je Kuku Lelek u polufinalu turnira „Trofej Vidovdan“. Pobedničku ekipu je vodio Trajković Vladimir sa upisanih pet poena, a Trtović Jovan se pokazao kao najbolji u svom timu i zabeležio četiri poena. Meč 3×3 basketa završen je rezultatom 19:10.

Sastavi timova
Kućerak na limu Kuku Lelek
 Trajković Vladimir Premović Miloš
Ljujić Veljko Đokić Luka
Pejović Filip Trtović Jovan
Kilijan Nebojša Bošković Stefan

Sam početak meča je već pokazao ko su sigurni pobednici u ovoj borbi nakon što je Pejović vezao dva šuta. Niz promašaja koji su usledli nakon toga dali su dodatnu prednost ekipi Kućerak na Limu. Basketaš Trajković je uz asistenciju svog saigrača Ljujića precizno šutirao za dva, dok je Premović upisao prvi poen svojoj ekipi i rezultat je bio 4:1. Šutevima ispod koša igrači tima Kuku Lelek pokušali su da se približe protivnicima, ali neuspešno. Igrač Trtović se pokazao dobro u defanzivnim skokovima, a Bošković je bio precizan za dva.  Međutim, Trajković je i Kilijan zaređali su po dva poena, a rezultat je bio 13:7. Ova ekipa je vodila do samog kraja. Meč je završen Ljujićevim dobrim šutevima.

Statistika
Kućerak na Limu Kuku Lelek
Poeni 19 10
Šut za 1p 5/6 4/19
Šut za 2p 7/23 3/10
Defanzivni skokovi 8 8
Ofanzivni skokovi 0 1
Asistencije 2 0
Izgubljene lopte 2 1
Ukradene lopte 0 0

Basketaš Trajković rekao je da su zadovoljani pobedom i da to isto očekuju i u finalu. „Zadovoljni smo pobedom, kao što bi i trebalo da budemo, jer smo pogodili sve što smo šutnili. U finalu očekujemo da pobedimo, zbog toga smo i ovde.“ istakao je Trajković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPočinje turnir “Trofej – Vidovdan 2021”
Naredni tekstBronzani Kuku Lelek
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Iz ljubavi prema pisanju stvorila se želja za novinarstvom. Mislim da sport treba da bude sastavni deo svačijeg života i želim da kao sportski novinar to prenesem na druge.