Doktorke bez leka za ETF

411

Odbojkašice Elektrotehničkog fakulteta su pobedile ekipu Medicinskog  fakulteta reultatom 2:1 ( 25:14,  20:25, 15:6) u okviru trećeg vikenda SUUB lige. U utakmici u kojoj su elektrotehničarke u prvom i tećem setu bile dominantne i pokazale svoj kvalitet, u središnjem setu su se malo opustile a kada se na to doda i bolja igra i ogromna energija doktorki kao rezultat bio je gubitak seta i poravnjanje rezultata.

 

Prvi set su bez ikakve dileme obeležile igračice Elektrotehničkog fakulteta koje su odigrale  na visokom nivou, skoro bez greške. Prijem je bio stabilan što je omogućilo tehničarki Milenkovićevoj da organizuje napade, pa su tako njeni napadači u velikom broju slučajeva ostajali da smečuju sami bez bloka, a u nekoliko navrata je i sama završavala napade “kuvanjem”. Najefikasnija je bila Veselinovićeva  sa pet poena, a pratile su je Dodigova i Dragičevićeva  sa po četiri poena. Od početka seta elektrotehničarke su nametnule svoj ritam i odmah napravile mini seriju od 5:1 a tu početnu prednost su samo uvećavale do kraja seta. Ključ za rešavanje seta je bio pri rezultatu 11:7 kada su elektrotehničarke napravile seriju od 9:2.  Najzaslužnija za ovu seriju je bila Dragićevićeva sa tri poena, a pripomogle su joj sa po jednim postignutim poenom, od asa preko smeča do snalaženja na mreži Garićeva, Dodigova  i Milenkovićeva A. Sa druge strane jedina koja je billa raspoložena i donekle držala svoju ekipu je kapiten Milenkovićeva S. koja je postigla tri poena i bodrila svoje saigračice, ali nije uspela da ih razmrda. Doktorke osim nje nisu imale nikog raspoloženog tako da je sigurniji napad sa više raspolženih igračica ETF-a prevagnuo na njihovu stranu za ubedljivo dobijen set rezultatom 25:14.

U drugi set doktorke su ušle sa većom  energijom i sa više raspoloženih igračica i to je rezultiralo osvajanjem seta. Kapitenu Milenkovićevoj S., koja je nastavila u istom ritmu kao i u predhodnom setu, pridružila se nova igračica Kovačevićeva  koja je pored energije donela i sigurnost u napadu postigavši čak osam poena. Početak seta je doneo rezultatsku neizvesnost sve do rezultata 7:7. U  tom početnom delu kod doktorki su se istakle Milenkovićeva S. sa tri poena i Kovačevićeva sa jednim preciznim smečom i servisom. Sa druge strane standardno dobre su bile Dragićević i Veselinovićeva, ali se u ovom setu aktivirala i kapiten Toromanova koja je  donela dodatan kvalitet na mreži kako prilikom napada tako i prilikom bloka. Međutim, blok autom ekipa Medicinskog fakulteta započinje seriju od 8:2 i tako pravi veliki korak ka osvajanju seta i poravnjanju rezultata. Najefikasnija u ovoj seriji bila je Kovačevićeva sa čak četiri postignuta poena. Kapiten Toromanova je odgovorila sa tri vezana poena, dva odlična snalaženja na mreži i jednim blokom, i tako pokušala da preokrene rezultat ali doktorke nisu ispuštale stečenu prednost i priiveli su set kraju za konačnih 25:20.

Statistika
    Medicinski fakultet                ETF
Poeni iz igre 18 34
Poeni iz bloka                     1 7
As servis                    8 7
Servis greške                    3 10
Greške iz igre                    9 8

U odlučujućem setu odbojkašice ETF-a su vratile prepoznatljivu igru i bez ikakve neizvesnosti privele meč kraju.  Ponovo je sve funkcionisalo od prijema preko distribucije lopte pa do same egzekucije. Timska igra elektrotehničarki je ponovo u prvi plan izbacila Dragićevićevu sa četiri poena, tri vezana asa i jednim blok autom. Sa druge strane ekipa Medicinskog fakulteta nije bila na  nivou iz prošlog seta pa nije osvojila ni jedan poen i to je rezultiralo da se set  završi ubedljivo u korist odbojkašica ETF-a sa 15:6.

Sastavi timova
                        Medicinski fakultet                     ETF
2. Josipović V. 1.Vučković M
3. Cvetković N. 2. Milenković A.
6. Momontov D. 4. Milekić M.
8. Kecman N. 5. Veselinović B.
9. Kovačević M, 8. Tomović J.
10.Pejin I. 9. Toroman J.
11. Dabović J. 11. Dodig A.
12. Vitas M. 12. Garić K.
14. Obradović K. 14. Ćirić A.
15. Manojlović S. 6. Ljiljić J.
16. Baltić T. 17. Savić J. 16.Sretković T.
19. Milenković S. 5. Stanišić T. 3. Dragićević M.

Mozak ekipe ETF-a tehničar Milenković vidno zadovoljna posle pobede je iznela svoje utiske. „ Odigrali smo prvi i treći set na našem nivou, dok smo se u drugom setu malo opustili upravo zbog vodstva i to je razlog gubitka seta. Čestitala bih protivnicama na fer i korektnoj igri i poželela sreću u nastavku prvenstva“, rekla je Milenkovićeva.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstSaobraćajke zaustavile TMF   
Naredni tekstPolitičari i dalje neporaženi
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.