Divjak ponovo nezaustavljiva za Mašinski!

788

U prvoj utakmici nedeljnog programa sedmog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu, košarkašice Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja pobedile su ekipu Mašinskog fakulteta rezultatom 56:32 (10:4, 11:13, 20:5, 15:10). Kao i u susretu odigranom pre nešto više od mesec dana, kapitenka FSFV-a Vesna Divjak ubacila je preko trideset poena ekipi Mašinskog, dovevši tako svoj tim do nove pobede.

Finalni dan USSB

 

Popodne u zemunskoj ,,Vizuri” počelo je promašajima u uvodnih nekoliko napada, da bi na isteku drugog minuta Drakulićeva dovela Mašinski u prednost. Nije se dugo čekalo na odgovor FSFV-a, koji je trojkom Divjak na asistenciju Stošićeve preokrenuo rezultat. Usled velikog broja izgubljenih lopti Mašinski je u tim trenucima zatražio i tajm-aut, ali ništa se nije promenilo ni u nastavku četvrtine. Divjak je još jednom pogodila iz daljine, a nove poene za Mašinski tek u šestom minutu postigla je Antićeva. Do kraja četvrtine za FSFV se upisala Bakovićeva, ali i Eror, koja je postavila konačan rezultat prvog dela (10:4).

I pored toga što su ponovo igrale sa samo pet košarkašica, dok su protivnice imale izmene, košarkašice FSFV-a nisu dozvolile Mašinskom da im pripreti. Serijom od 7:0 u kojoj je Divjak upisala još pet poena, došle su do prve dvocifrene prednosti, koju je Drakulićeva minimalno smanjila na isteku trećeg minuta. Ponovo je usledio tajm-aut Mašinskog, koji im je ovog puta prijao i u nastavku su krenule da sustižu rezultat. Osim Drakulićeve, trojku je pogodila i Vasiljevićeva, koja je uz to upisala i još dva poena, ali ni to nije bilo dovoljno za izjednačenje Mašinskog. FSFV je na poluvreme ipak otišao sa prednošću, jer je kao i prvu, i drugu deonicu poenima zatvorila Eror, postavivši na semafor rezultat od 21:17.

Sastavi timova
FSFV  Mašinski fakultet 
Marina Stošić 2  Petković N. 3  
Aleksandra Eror 3  Drakulić M. 5 
Tijana Baković 7  Vasiljevič S. 6 
Vesna Divjak 12  Jovičić N. 9 
Željana Komazec 16  Antić J. 12 
  Radovanovič N. 13 
  Glišić J. 14 

U drugom poluvremenu na terenu je postojala samo ekipa FSFV-a. Bakovićeva je asistirala, dok je Divjak nastavila da pogađa sa svih delova terena. Do trojke za šampionke USSB lige došla je u poslednjih osam minuta i Komazec, dok je Divjak nakon prebačenih trideset poena stigla i do dve blokade. Na drugoj strani samo su Drakulićeva i Vasiljevićeva bile raspoložene za igru, što nije bilo dovoljno ekipi Mašinskog, pa su košarkašice FSFV-a slavile sa ubedljivih 56:32.

Statistika
Statistika  FSFV  Mašinski fakultet 
1 poen  5/7  3/6 
2 poena  15/29  10/25 
3 poena  7/24  3/11 
Asistencije  17  8 
Ofanzivni skokovi  9  6 
Defanzivni skokovi  13  13 
Ukradene lopte  12  5 
Izgubljene lopte  10  20 
Blokade  4  / 

U pobedničkoj ekipi Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja najefikasnija bila je kapitenka Vesna Divjak, koja je ubacila 33 poena, a pratila ju je Željana Komazec sa 11. Na drugoj strani Drakulićeva je ubacila 16.

,,Od samog početka ušle smo jako u utakmicu i oprezno, jer nas je bilo samo pet. Nismo pravile nepotrebne faulove i greške. Od dobre i čvrste odbrane proizilazio je još bolji napad. Čestitam mojim saigračicama, jer su pokazale trud, volju i želju, kao i protivnicama na odličnoj igri i borbi”, rekla je po završetku utakmice Vesna Divjak, košarkašica FSFV-a.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstAkademija poslovnih strukovnih studija novi šampion!
Naredni tekstFON stari i novi šampion
Živim u Zemunu. Ceo život pratim sport i zato sam se odlučio da upišem novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam fudbal za golmana ranije, a i sada branim rekreativno. Pratim sve sportove; najviše fudbal i hokej. Navijam za Liverpul, a u hokeju za NHL tim Anaheim Ducks.