DIVAN GEST STUDENATA: Humanost i sportski duh za pomoć malom Filipu!

247

Trogodišnjem Filipu Stevanoviću koji je oboleo od malignog tumora neophodno je 4.833.333 dinara za lečenje, a akciji prikupljanja novca priključili su se KMF FON i KMF Samo pravo.

Finalni dan USSB

Ove dve ekipe, koje većinom čine studenti, sinoć su u SC Šumice odigrale meč humanitarnog karaktera. Cena karata bila je 200 dinara, a sav novac prikupljen od prodaje ulaznica namenjen je dečaku koji se već godinu i po dana lavovski bori za svoj život.

tekma

Iako je meč rezultatski dobio pobednika, pravu pobedu humanosti dobićemo tek kada Filip ponovo bude zdravo dete.

Glavni inicijatori ovog prijateljskog susreta bili su čelnici kluba Samo pravo, a momci sa FON-a su se bez razmišljanja odazvali.

– Mislim da je izuzetno važno na sve načine podržati ovakve akcije! Trudim se da se uvek odazovem kada su mečevi humanitarnog karaktera u pitanju. Žao mi je samo što veći broj ljudi nije došao da pruži podršku malom Filipu. Rezultat je potpuno nebitan, došli smo tu da pomognemo i svi se nadamo da će novac uskoro biti prikupljen – istakao je nakon meča Strahinja Petrov, futsaler FON-a i student Pravnog fakulteta u Beogradu.

Sa njim se složio i Velimir Ratković, momak koji brani boje KMF Samo pravo i studira na Građevinskom fakultetu.

– Uvek je važno pomagati i biti human, koliko god je to moguće. Kao klub, trudimo se da se odazivamo ovakvim susretima, ali da isto tako budemo i pokretači. Za nas je ovo obična pripremna utakmica, a tom dečaku može mnogo da znači- izjavio je Ratković.

Svi koji žele da pomognu da Filip ode na neophodnu operaciju, mogu poslati SMS sa sadržajem 228 na broj 3030 ili da, u skladu sa mogućnostima, uplate određenu sumu novca na račune:

– dinarski: 160-458757-41,

– devizni: 00-540-0001810.7.

Sve informacije vezane za lečenje Filipa Stevanovića možete pronaći na http://www.budihuman.rs/bhuser/detail/228.html.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB