Dijana Stanković donela medalju Srbiji!

366

Na ovogodišnjem Evropskom Judo kupu za seniore koji je 29. i 30. aprila održan u Sarajevu, Srbija je osvojila osam medalja, od čega je jedna zlatna, dve srebrne I pet bronzanih! Jednu od ovih medalja, osvojila je I studentkinja Pravnog fakulteta u Nišu, Dijana Stanković. Na ovogodišnjem takmičenju, učestvovalo je 280 takmičara iz 24 zemlje.

Finalni dan USSB

Ona je donela jedino odličije Srbiji u ženskoj konkurenciji I to u kategoriji do 78 kilograma. Ona je član Univerzitetskog kluba Kinezis I student je četvrte godine Pravnog fakulteta u Nišu. Takođe, na nedavno završenom studentskom prvenstvu u judou, okitila se zlatnom medaljom. U Dijaninoj konkurenciji, drugo mesto zauzela je Torkar Urska iz Slovenije, a zlatnu medalju je osvojila Aleksandra Samardžić iz Bosne I Hercegovine.

Od ostalih srpskih predstavnika, zlato je doneo Nikola Jeremić u konkurenciji preko 100 kg, srebro su osvojili Boško Borenović (do 90 kg) i Aleksandar Krsmanović (preko 100 kg), a bronzom su se okitili Bunčić Strahinja (do 66 kg), Stefan Majdov (do 81 kg), Filip Đinović (do 100 kg) i Vladimir Kostić (preko 100 kg).

 

Fotografija: European judo union

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKošarka: najava 15.kola SUUB lige (ž)
Naredni tekstTMF osvojio Milano, sledeći cilj – Univerzitetska liga
Student treće godine Fakulteta politickih nauka, smer novinarstvo. Sport shvatam kao nacin zivota, i veliki sam ljubitelj kosarke, dok su mi strani auto sportovi. Zelja mi je da ono sto vidim i cujem na sto uverljiviji i interesantniji nacin predstavim ljudima koji imaju zelju da nesto novo pročitaju.