Difovke ubedljivo do pobede

303

Na utakmici Prve univerzitetske lige u odbojci, u ženskoj konkurenciji grupe B, ekipa FSFV-a ubedljivo je pobedila ekipu TMF-a rezultatom 2:0 (25:17, 25:6).

Finalni dan USSB

Statistika

TMF

FSFV

Poeni iz napada

12

26

Poeni iz bloka

4

As servisi

3

7

Servis greške

1

4

Greške iz igre

8

3

Prvi set bio je vrlo neizvestan,  sa mnogo izjednačenja i preokreta. Ekipe su bile podjednako dobre, nagoveštavajući svojom igrom dugu borbu i tri seta. Ipak, to se nije dogodilo.  Na samom početku ove utakmice povela je ekipa TMF-a rezultatom 2:0, ali su zatim usledila izjednačenja za izjednačenjima. Rezultati su se pratili. Prvi značajan pomak postigle su DIF-ovke prednošću od četiri poena (17:13) nakon čega je zatražen tajm-aut. Odbojkašice TMF-a činile su sve da se vrate u igru, ali nisu mogle da odole jakim smečevima Jovane Cvijović i Milene Matić te je prvi set završen rezultatom 25:17 u korist ekipe FSFV-a.

tmf

Drugi set protekao je u znaku dominacije DIF-a. Nije bilo izjednačenja. Ekipa FSFV-a od samog  početka zabeležila je nedostižnu razliku. Pri rezultatu 9:2 odbojkašice TMF-a zatražile su tajm-aut i pokušale da povrate snagu, ali bezuspešno. Svaki njihov neuspe[an pokušaj da poentiraju bio je kažnjen jakim blokovima i napadima. Veliki broj grešaka iz igre ekipe TMF-a dodatno je povećao prednost popularnih ,,difulja“ pa je krajnji rezultat bio 25:6

Pobedničkoj ekipi najveći doprinos dale su Jovana Cvijović sa dest, Ksenija Nikolić sa devet i  Simonida Šćepanović sa šest poena, dok je u ekipi TMF-a najzapaženija bila Kristina Mitrović.

Sastavi timova
Tehnološko-metalurški fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
1 Paunović M. 3 Miladinović M.
5 Stević D. 5 Svijović J.
7 Mitrović K. 6 Marković K.
8 Mijić A. 7 Urošević N.
9 Jovanović N. 8 Nikolić K.
12 Panić D. 9 Jeremić A.
10 Šćepanović S.
11 Matić M.
12 Delić M.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstArhitektura ubedljiva protiv FASPER-a
Naredni tekstPoljoprivredni Vojnoj poklonio pobedu
Studentkinja sam treće godine novinarstva i komunikologije na Fpn-u. Veliki sam ljubitelj sporta. Trenirala sam plivanje 10 godina, odbojku tri godine, a išla sam i na gimnastiku. U osnovnoj školi bavila sam se glumom. Najvise volim tv i sportsko novinarstvo.