Difovke pretrčale farmaceutkinje

421

Studentkinje Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja nadigrale su tim Farmaceutskog fakulteta 26:9 (13:5) u okviru SUUB lige. Sredinom prvog poluvremena su devojke sa FSFV-a napravile prednost koju su u nastavku povećavale i tako stigle do pobede.

Finalni dan USSB

Simićeva je postigla uvodni gol za FSFV, a u sledećem napadu, dosuđen je sedmerac za ovaj tim. Penal je, međutim, promašila Čakmak, a na drugoj strani je to Miletić kaznila golom za izjednačenje. Čakmak se ubrzo iskupila, pošto je pogodila posle kontre za 2:1, ali je novo izjednačenje farmaceutkinjama donela Ivanićeva. Od tog momenta, rukometašice Fakulteta za sport su dosta popravile odbranu. Nije bilo lakog prolaza za Farmaceutski, a svaku grešku je FSFV koristio za brze kontranapade iz kojih je sledila realizacija. Posle uvodne rezultatske klackalice, tim sa Košutnjaka je napravio seriju 3:1, te je u 6. minutu bilo 5:3 u njihovu korist. Na to je klupa Farmacetuskog reagovala tajm-autom. Ipak, u narednih nekoliko minuta FSFV napravio novu seriju 5:1 i tako se odvojio na 10:4. Čakmakovoj su se pridružile i Klicov i Vranić, pa je pored kontri, FSFV pogađao i posle pozicionog napada. Takođe, golman Fakulteta za sport Jelić je bila na visini zadatka, a postala je nerešiv problem i za jedinu rukometašicu Farme koja je vukla svoj tim, Miletić. Upravo je ova devojka postigla peti gol za famraciju, a svoj treći na utakmici za 10:5, ali je u sledećem napadu propustila da realizuje sedmerac. Dakićeva je u sastavu  FSFV-a potom dobila dvominutnu kaznu, ali je to bio ne toliko značajan faktor za igru njenog tima. Do kraja poluvremena, sportistkinje su sa nova tri pogotka povećale zalihu pre ulaska u drugi deo igre na osam golova (13:5).

Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Farmaceutski fakultet
Simić Ivanić
Jelić Stanojević
Aksić Pešić
Simić Vasiljević
Čakmak   Trkulja
Vranić Božić
Klicov Kosanović
Dakić Miletić

Gol na otvaranju drugog dela igre za Farmaceutski fakultet je postigla Stefanović, ali je u nastavku meča FSFV ponovo zagospodario terenom. Odbrana je bila na nivou iz prvog poluvremena, a iz takve odbrane su se rađale kontre i laki golovi. Ovoga puta, serijom 7:1, Fakultet za sport je imao dvocifrenu prednost, 20:6. Farmaceutkinje su delovale bezidejno, nisu se vraćale dovoljno brzo u odbranu, pa je i to bio jedan od razloga ubedljive razlike. Miletićeva je postigla sedmi gol za farmu, ali se tom prilikom i povredila. Dakićeva je udarila strelca gola za Farmaceutski pri šutu, posle čega je ova Miletićeva ostala da leži. Na kraju je sve završeno dobro, a za ovo je Dakić dobila isključenje na dva minuta. Utakmica je nastavljena, a ova situacija nije imala posledice za razvoj rezultata. Klicov i Vranić su postigle nove golove za FSFV, a Stefanović i posle nje Vasiljević su pogodile za Farmaciju (23:9). Čakmak je posle kontre bila strelac 24. gola Fakulteta za sport, a Dakićeva je nekoliko minuta po povratku na teren dobila novu kaznu, što joj je bila treća, a to je značio automatski crveni karton na pet minuta do kraja meča. U završnici je Aksić postigla još dva gola za ekipu sa Košutnjaka, za konačni 26:9.

Najefikasnija igračica FSFV-a u pobedi svog tima je bila Jelena Klicov sa osam postignutih golova, dok je za Farmaciju Miletić pogodila četiri puta.

Statistika
 Statistika Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Farmaceutski fakultet
Ukupan broj golova 26 9
Sedmerci 1/2 0/2
Odbrane golmana 15 3
Izgublene lopte 9 14
Isključenja 4 1
Žuti kartoni 1 1
Crveni kartoni 1 0

Kapiten Fakulteta za sport Simićeva se zahvalila svojoj ekipi na dobroj utakmici, ali je pohvalila i protivnika na korektnoj borbi. “Pre svega bih se zahvalila sovjoj ekipi što je odigrala ovaj meč na vrhunskom nivou. Takođe, svaka čast i protivniku. Kao i do sada, moj tim je u punom sastavu bio maksimalno spreman za utakmicu, a nadam se da će tako i ostati”, rekla je kartko Simićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSingidunum odbranom do finala
Naredni tekstTurnir 3×3 Still Ballin’ New years’ madness prvi put održan u Kragujevcu
Student treće godine Fakulteta politickih nauka, smer novinarstvo. Sport shvatam kao nacin zivota, i veliki sam ljubitelj kosarke, dok su mi strani auto sportovi. Zelja mi je da ono sto vidim i cujem na sto uverljiviji i interesantniji nacin predstavim ljudima koji imaju zelju da nesto novo pročitaju.