Difovke podučavale učiteljice

175

Košarkašice Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje deklasirali su koleginice sa Učiteljskog fakulteta rezultatom 58:27 (16:0, 14:11, 14:11, 14:5), u okviru SUUB lige. FSFV-ovkama su ubedljivu pobedu doneli čvrsta odbrana, kontranapadi i šutersko raspoloženje Vesne Divjak, koja je ubacila 21 poen. Interesantan je podatak da košarkašice Učiteljskog fakulteta nisu izvele nijedno slobodno bacanje na utakmici.

Sastavi timova
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Učiteljski fakultet   
5 T. Baković 2 M. Vasiljević
6 I. Bošnjić 3 K. Simić
7 M. Karetić 4 J. Novaković
12 V. Divjak 5 J. Stanković
15 I. Bošković 7 M. Milijašević
8 J. Dimitrijević
10 D. Perišić
11 A. Damljanović
22 M. Stanojlović
Finalni dan USSB

Od starta utakmice FSFV-ovke su visokim presingom i pravovremenim iskakanjima onemogućavale čiste šuteve i lake poene učiteljicama, koje su nizale promašaje, uz pregršt brzopletih i nerezonskih rešenja. Bakovićeva i Divjak su koristile dezorijentisanost protivnika u napadu i forsiranjem polukontri i kontri povećavale razliku svog tima iz minuta u minut. Ostatak ekipe se takođe razigrao u međuvremenu, podrška je stizala od Bošnjićeve koja je dobrim pozicioniranjem pod košem dolazila do poena, kao i od Boškovićeve, koja je odlično “čitala” igru, podelivši nekoliko asistencija. Za to vreme, ekipa Učiteljskog fakulteta nastavila je sa lošom šuterskom serijom, ne postigavši nijedan poen do kraja prve deonice.

U nastavku utakmice su učiteljice opustile ruku i pokušale da iskoriste opuštanje i nešto sporiju igru rivala kreiranjem serije 8:0, koju su šutevima spolja inicirale Perišićeva i Damljanovićeva. Ipak, Bošnjićeva i Divjak su poenima unutar linije 6, 75 ubrzo odgovorile, tako da prednost njihove ekipe nijednog trenutka nije bila osetno ugrožena. Do kraja poluvremena, Divjak je sa nekoliko naskoka sa poludistance uspela da odvede svoju ekipu na ubedljivih +19 (30:11) i priušti luksuz za nešto opušteniju igru u drugom poluvremenu.

Perišićeva je početkom treće četvrtine  potvrdila da je jedina raspoložena za igru u svom timu. Pogodila je dve trojke, ali je podrška koleginica izostala, tako da je manevarski prostor za ugrožavanje prednosti FSFV-a bio sve uži. Centar FSFV-ovki, Bošnjićeva, bila je najaktivniji pojedinac svog tima u trećoj deonici, što u odbrani, što u napadu, kontrolišući defanzivni skok i ređajući poene pod protivničkim košem. Pored dominantne igre u reketu, Bošnjićeva je dobro pratila igru, istrčavši pravovremeno nekoliko puta u kontranapad. Devojke u crvenoj opremi su zahvaljujući pomenutoj igračici i igri u tranziciji pred poslednjih 8 minuta imale 22 poena prednosti (44:22).

Poslednju četvrtinu FSFV je odigrao u malo sporijem ritmu u fazi napada, dok je odbrambeni aspekt bio znatno bolji nego u prethodne dve četvrtine. Protivnička ekipa je svedena na svega 5 poena, koje je u ovoj četvrtini jedino postigla Perišićeva. Na drugoj strani, FSFV-ovke su dužim i strpljivijim napadima, privodile utakmicu kraju. Umesto brže igre i kontranapada, put do koša se u poslednjih nekoliko minuta tražio šutem spolja. Dobar protok lopte rezultirao je sa nekoliko čistih pozicija sa duboke dvojke i trojke, koje je uspešno realizovala Divjak, te je sa 9 postignutih poena u poslednjem kvartalu potvrdila ubedljiv trijumf FSFV-a.

Statistika
IME EKIPE    Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Učiteljski fakultet
Poeni 58 27
Šut za 1p 7/13 0/0
Šut za 2p 18/31 6/13
Šut za 3p 5/12 5/25
Of. Skok 6 1
Def. skok 22 14
Asis. 15 7
Blokada 1 1
Iz.lopta 11 20
Uk.lopta 16 7

Najefikasniji pojedinac na meču, Vesna Divjak, ističe da su odbrana i fizička spremnost njene ekipe odnele prevagu. “Ćestitam saigračicama na dobroj partiji. Naša kondicija i agresivnost u odbrani su odlučile pobednika, što se posebno pokazalo u prvoj četvrtini, kada smo potpuno zatvorile šut za tri poena. Iz čvrste odbrane, otvorile smo prostor za kontranapade, što nam je pomoglo da se odlepimo i da pobedimo”, konstatovala je Divjak.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstČučukov pogurala pravnice
Naredni tekstFON posle velike borbe do trijumfa
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.