DIF timski do borbe za medalje

1205

 U poslednjem četvrtfinalnom duelu odbojkašice Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su lakše nego što je očekivano pobedile ekipu Filološkog fakulteta rezultatom 2:0 (25:23, 25:15) i tako se plasirale u polufinale lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Zasluženo su se devojke sa Košutnjaka radovale na kraju meča, pošto je ekipa sa Studenskog trga samo u prvom setu pružila žestok otpor. 

Finalni dan USSB

  Start meča je protekao u nesigurnom prijemu obe ekipe i rezultatskoj klackalici sve do rezultata (4:4), kada su devojke sa opštine Stari grad napravile seriju od 5:1. Do ove prve opipljive prednosti došle su sa dva snažna napada Novokmet i Đorđevićeve i jednim kuvanjem KrunićeveOdgovorile su odbojkašice DIF-a vrlo brzo i silovito preko Vasićeve i Marčetićeve i serijom od 7:2 dolaze do minimalnog vođstva (12:11). Do kraja seta se igralo borbeno, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. U finišu ovog perioda igre ekipa FSFV-a imala je više sreće i koncentracije pa je došla do prednosti u setovima. Odgovornost u završnici preuzela je korektor Battestin sa dva napada po dijagonali i jednim blokom. 

Sastavi timova
                            FSFV                 Filološki fakultet
Vasić K. Damnjanović I.
Stojkov S. Krstić J.
Marković K. Lazić N.
Vesković M. Novokmet I.
Pantelić T. Terzić I.
Marčetić J. Veličković M.
Battestin G. Đorđević K.
Ajdačić A. Krunić M.
Petrović M. Đorđević E.
Popović L.
Popović Lj.
  Na krilima uspeha iz prvog seta ekipa DIF-a je krenula sigurno u drugom pa je došla do rezultata (4:0)međutim odbojkašice Filološkog fakulteta nisu potonule i uzvratile su istom merom za (4:4). Nastavak je doneo raznovrsnu igru devojaka sa Košutnjaka, dok su četiri uzastopne servis greške ekipu sa Studenskog trga sputale da pruži nešto veći otpor u ovom periodu igre. Rezultat je na kraju iznosio (25:15), a protagonisti ove ubedljive pobede bile su Vasićeva i Battestin sa po četiri postignuta poena. Tačku na ovaj meč stavile su tehničar Pantelićeva i srednjak Petrovićeva svojim remek delom takozvanom korejom, potez koji se retko viđa na studenskim terenima Na drugoj strani se niko nije izdvojio iako su kapiten Novokmet sa dva tajmauta i iskusna Krunićeva sa podrškom pokušavale da podignu ekipu, ali im to nije pošlo za rukom.

Statistika
                FSFV Filološki fakultet
Poeni iz igre 25 15
Poeni iz bloka                       1 2
As servis 2 4
Servis greške                         5 7
Greške iz igre                        16                           15

  Predvodnik ove ekipe Kristina Vasić vidno zadovoljna posle prolaska u polufinale iznela je svoje utiske. ” Prvo bih čestitala ekipi Filološkog na fer i korektnoj igri, ali i svojom devojkama na odličnom meču. Mislim da je u ovoj utakmici presudila naša veća želja, ali to što smo se po prvi put ove sezone okupili u kompletnom sastavu, naglasila je Vasićeva.   

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB