DIF timski do borbe za medalje

724

 U poslednjem četvrtfinalnom duelu odbojkašice Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su lakše nego što je očekivano pobedile ekipu Filološkog fakulteta rezultatom 2:0 (25:23, 25:15) i tako se plasirale u polufinale lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Zasluženo su se devojke sa Košutnjaka radovale na kraju meča, pošto je ekipa sa Studenskog trga samo u prvom setu pružila žestok otpor. 

  Start meča je protekao u nesigurnom prijemu obe ekipe i rezultatskoj klackalici sve do rezultata (4:4), kada su devojke sa opštine Stari grad napravile seriju od 5:1. Do ove prve opipljive prednosti došle su sa dva snažna napada Novokmet i Đorđevićeve i jednim kuvanjem KrunićeveOdgovorile su odbojkašice DIF-a vrlo brzo i silovito preko Vasićeve i Marčetićeve i serijom od 7:2 dolaze do minimalnog vođstva (12:11). Do kraja seta se igralo borbeno, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. U finišu ovog perioda igre ekipa FSFV-a imala je više sreće i koncentracije pa je došla do prednosti u setovima. Odgovornost u završnici preuzela je korektor Battestin sa dva napada po dijagonali i jednim blokom. 

Sastavi timova
  Na krilima uspeha iz prvog seta ekipa DIF-a je krenula sigurno u drugom pa je došla do rezultata (4:0)međutim odbojkašice Filološkog fakulteta nisu potonule i uzvratile su istom merom za (4:4). Nastavak je doneo raznovrsnu igru devojaka sa Košutnjaka, dok su četiri uzastopne servis greške ekipu sa Studenskog trga sputale da pruži nešto veći otpor u ovom periodu igre. Rezultat je na kraju iznosio (25:15), a protagonisti ove ubedljive pobede bile su Vasićeva i Battestin sa po četiri postignuta poena. Tačku na ovaj meč stavile su tehničar Pantelićeva i srednjak Petrovićeva svojim remek delom takozvanom korejom, potez koji se retko viđa na studenskim terenima Na drugoj strani se niko nije izdvojio iako su kapiten Novokmet sa dva tajmauta i iskusna Krunićeva sa podrškom pokušavale da podignu ekipu, ali im to nije pošlo za rukom.

Statistika

  Predvodnik ove ekipe Kristina Vasić vidno zadovoljna posle prolaska u polufinale iznela je svoje utiske. ” Prvo bih čestitala ekipi Filološkog na fer i korektnoj igri, ali i svojom devojkama na odličnom meču. Mislim da je u ovoj utakmici presudila naša veća želja, ali to što smo se po prvi put ove sezone okupili u kompletnom sastavu, naglasila je Vasićeva.   

Fejsbuk komentari