DIF-ovke sa igračem manje do trijumfa

450

Studentkinje Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje savladale su koleginice sa Univerziteta Singidunum rezultatom 25:21 (12:9). DIF je imao prednost gotovo ceo meč i na kraju su, iako sa igračem manje u polju, zasluženo slavile. Utakmicu se igrala u hali Zavoda za sport na Košutnjaku.

Finalni dan USSB

 

Devojke sa DIF-a nisu iskoristile svoj prvi napad, ali su to učinile njihove protivnice. One su preko raspoložene Raškovićeve povele 1:0. Posle toga, obe ekipe su napravile po sedmerac, tako da je rezultat u drugom minutu bio 2:1 u korist studentkinja Singidunuma. Na 3:1 povisila je Krstić. Malo uzdrmane, studentkinje DIF-a su brzo stavile stvari pod kontrolu. Brzim golovima Klicov, devojke sa Košutnjaka poravnale su na 3:3. Nešto slabije odbrane na obe strane prouzrokovale su da već u osmom minutu rezultat bude 6:5 u korist DIF-a. Precizne su bile Vranić, Čakmak i Klicov. Kod Singija u strelce su se upisale Ivanović i ponovo Rašković. Upravo je pri tom rezultatu klupa Singidunuma zatražila tajmaut. Predah je ipak više prijao sutdentkinjama Fizičkog vaspitanja. One su na krilima Jelićeve, koja je u dva uzastopna napada odbranila šuteve protivnica, postigle dva gola. Ipak, na drugoj strani na 8:7 smanjila je Krstićeva sa sedam metara. Pet minuta pre kraja prvog dela, Klicov je ponovo posle brzog napada matirala nemoćnu Ilić. Tada je na semaforu pisalo 9:8. Posle toga, Ivanovićeva je poravnala rezultat jer je prethodno realizovala sedmerac. U sedamnaestom minutu krilo Singija, Rašković, dobila je isključenje, što su stedentkinje DIF-a vrlo dobro iskoristile. One su za ta tri minuta postigle isti broj pogodaka. Dva puta precizna je bila Čakmak a jednom Simićeva. Po isteku prvih 20 minuta, devojke su otišle na poluvreme a tim DIF-a imao je rezultatski suficit od tri gola – 12:9.

Sastavi timova
Univerzitet Singidunum Fakultet za sport i fizičko vaspitanje
Ilić M. (g) 9 odbrana Jelić T. (g) 6 odbrana
Vraneš A. Simić M. 3
Svilar A. 1 Vranić M. 3
Ivanović K. 5 Klicov J. 7
Đorđević K. Aksić M. 1
Krstić T. 5 Čakmak D. 11
Rašković V. 10

Drugo poluvreme započeto je sa uspešnim intervencijama na obe strane. Ipak, na 12:10 ubrzo je smanjila Krstićeva koja je iz drugog puta nadmudrila čuvara mreže DIF-a, Jelićevu. Na drugoj strani, dobro je radio tandem KlicovČakmak. Ove devojke su u drugoj deonici učestvovale u gotovo svakoj akciji koja je prethodila postizanju gola. Upravo je Čakmak u sedmom minutu drugog poluvremena donela prednost svojoj ekipi od 17:13. Sutdentkinje Singija su tražile način da spreče napade DIF-a, ali im to nije polazilo za rukom. Najviše što su uspele jeste da smanje prednost rivalki na tri gola. U devetom minutu desno krilo Singidunuma, Svilar, konačno je pronašla način da matira čuvara mreže DIF-a. Ipak, tada je na scenu stupila srednji bek studentkinja Fakulteta za sport, Vranićeva. Ona je prvo pogodila iz kontre, a zatim je za 21:16 realizovala sedmerac. U jedanaestom minutu Krstićeva je smanjila na 21:17 tako što je posle šuta sa sedam metara, lopta završila u samim rašljama gola. Na šest minuta pre kraja poluvremena, klupa DIF-a zatražila je pauzu. Tajmaut im je očigledno dobro prijao jer su za narednih četiri minuta studentkinje iz Košutnjaka definitvno rešile pitanje pobednika. U tom periodu one su postigle tri gola. Iz kontre je dva puta mrežu zatresla Čakmak, a jednom i Aksićeva. Na drugoj strani, Krstićeva je promašila sedmerac, a Raškovićeva je šutirala pored gola. Dva i po minuta pre kraja, DIF je imao prednost od 24:18. Tada je klupa Singija iskoristila tajmaut. Do kraja meča, devojke sa Singidunuma su postigle tri gola i tako ublažile pobedu rivala. Ivanović je realizovala dva sedmerca a Krstić je pogodila iz igre. Na drugoj strani, desno krilo DIF-a, Simićeva, iskoristila je dobar pas Klicove i postigla gol. Meč je nakon toga ubrzo završen, a devojke sa Fakulteta sa sport i fizičko vaspitanje trijumfovale su rezultatom 25:21.

Statistika
Statistika: Univerzitet Singidunum Fakultet za sport i fizičko vaspitanje
 Golovi 21 25
Promašaji 8 5
Odbrane 9 3
Izgubljene lopte 6 5
Sedmerci 6/7 2/2
Isključenja 2 0
Žuti kartoni 2 2
Crveni kartoni / /

Nagrada za najefikasnijeg pojedinca meča ide u ruke devojci sa DIF-a, Dragani Čakmak, koja je postigla čak 11 pogodaka. Na drugoj strani, sa golom manje, najzapaženija je bila Raškovićeva.

 

 

 

 

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstŠćekićeva “kirija” za titulu
Naredni tekstFON- Fakultet organizovanog napada
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.