DIF-ovke sa igračem manje do trijumfa

254

Studentkinje Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje savladale su koleginice sa Univerziteta Singidunum rezultatom 25:21 (12:9). DIF je imao prednost gotovo ceo meč i na kraju su, iako sa igračem manje u polju, zasluženo slavile. Utakmicu se igrala u hali Zavoda za sport na Košutnjaku.

 

Devojke sa DIF-a nisu iskoristile svoj prvi napad, ali su to učinile njihove protivnice. One su preko raspoložene Raškovićeve povele 1:0. Posle toga, obe ekipe su napravile po sedmerac, tako da je rezultat u drugom minutu bio 2:1 u korist studentkinja Singidunuma. Na 3:1 povisila je Krstić. Malo uzdrmane, studentkinje DIF-a su brzo stavile stvari pod kontrolu. Brzim golovima Klicov, devojke sa Košutnjaka poravnale su na 3:3. Nešto slabije odbrane na obe strane prouzrokovale su da već u osmom minutu rezultat bude 6:5 u korist DIF-a. Precizne su bile Vranić, Čakmak i Klicov. Kod Singija u strelce su se upisale Ivanović i ponovo Rašković. Upravo je pri tom rezultatu klupa Singidunuma zatražila tajmaut. Predah je ipak više prijao sutdentkinjama Fizičkog vaspitanja. One su na krilima Jelićeve, koja je u dva uzastopna napada odbranila šuteve protivnica, postigle dva gola. Ipak, na drugoj strani na 8:7 smanjila je Krstićeva sa sedam metara. Pet minuta pre kraja prvog dela, Klicov je ponovo posle brzog napada matirala nemoćnu Ilić. Tada je na semaforu pisalo 9:8. Posle toga, Ivanovićeva je poravnala rezultat jer je prethodno realizovala sedmerac. U sedamnaestom minutu krilo Singija, Rašković, dobila je isključenje, što su stedentkinje DIF-a vrlo dobro iskoristile. One su za ta tri minuta postigle isti broj pogodaka. Dva puta precizna je bila Čakmak a jednom Simićeva. Po isteku prvih 20 minuta, devojke su otišle na poluvreme a tim DIF-a imao je rezultatski suficit od tri gola – 12:9.

Sastavi timova
Univerzitet Singidunum Fakultet za sport i fizičko vaspitanje
Ilić M. (g) 9 odbrana Jelić T. (g) 6 odbrana
Vraneš A. Simić M. 3
Svilar A. 1 Vranić M. 3
Ivanović K. 5 Klicov J. 7
Đorđević K. Aksić M. 1
Krstić T. 5 Čakmak D. 11
Rašković V. 10

Drugo poluvreme započeto je sa uspešnim intervencijama na obe strane. Ipak, na 12:10 ubrzo je smanjila Krstićeva koja je iz drugog puta nadmudrila čuvara mreže DIF-a, Jelićevu. Na drugoj strani, dobro je radio tandem KlicovČakmak. Ove devojke su u drugoj deonici učestvovale u gotovo svakoj akciji koja je prethodila postizanju gola. Upravo je Čakmak u sedmom minutu drugog poluvremena donela prednost svojoj ekipi od 17:13. Sutdentkinje Singija su tražile način da spreče napade DIF-a, ali im to nije polazilo za rukom. Najviše što su uspele jeste da smanje prednost rivalki na tri gola. U devetom minutu desno krilo Singidunuma, Svilar, konačno je pronašla način da matira čuvara mreže DIF-a. Ipak, tada je na scenu stupila srednji bek studentkinja Fakulteta za sport, Vranićeva. Ona je prvo pogodila iz kontre, a zatim je za 21:16 realizovala sedmerac. U jedanaestom minutu Krstićeva je smanjila na 21:17 tako što je posle šuta sa sedam metara, lopta završila u samim rašljama gola. Na šest minuta pre kraja poluvremena, klupa DIF-a zatražila je pauzu. Tajmaut im je očigledno dobro prijao jer su za narednih četiri minuta studentkinje iz Košutnjaka definitvno rešile pitanje pobednika. U tom periodu one su postigle tri gola. Iz kontre je dva puta mrežu zatresla Čakmak, a jednom i Aksićeva. Na drugoj strani, Krstićeva je promašila sedmerac, a Raškovićeva je šutirala pored gola. Dva i po minuta pre kraja, DIF je imao prednost od 24:18. Tada je klupa Singija iskoristila tajmaut. Do kraja meča, devojke sa Singidunuma su postigle tri gola i tako ublažile pobedu rivala. Ivanović je realizovala dva sedmerca a Krstić je pogodila iz igre. Na drugoj strani, desno krilo DIF-a, Simićeva, iskoristila je dobar pas Klicove i postigla gol. Meč je nakon toga ubrzo završen, a devojke sa Fakulteta sa sport i fizičko vaspitanje trijumfovale su rezultatom 25:21.

Statistika
Statistika: Univerzitet Singidunum Fakultet za sport i fizičko vaspitanje
 Golovi 21 25
Promašaji 8 5
Odbrane 9 3
Izgubljene lopte 6 5
Sedmerci 6/7 2/2
Isključenja 2 0
Žuti kartoni 2 2
Crveni kartoni / /

Nagrada za najefikasnijeg pojedinca meča ide u ruke devojci sa DIF-a, Dragani Čakmak, koja je postigla čak 11 pogodaka. Na drugoj strani, sa golom manje, najzapaženija je bila Raškovićeva.

 

 

 

 

 

 

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstŠćekićeva “kirija” za titulu
Naredni tekstFON- Fakultet organizovanog napada
Druga sam godina Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, kao i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.