DIF matirao protivnike

510

Šahisti DIF-a pobednici su šahovskog turnira organizovanog povodom Međunarodnog dana sporta. Oni su pobedama protiv svih rivala zasluženo stigli do zlata.

Finalni dan USSB

Turinr se igrao po Bergerovom sistemu, a vreme  za igr  po igraču bilo je 5 minuta. Igralo se na dve table.  Pobednički tandem DIF-ovaca u sastavu Nemanja Živković i Dušan Veličković opravdao je ulogu favorita i sa 9,5 poena ostavio daleko iza sebe sve konkurente.  Drugo mesto osvojili su Danilo Djordjević i Vladimir Jovanović, studenti Elektronskog fakulteta, sa 7,5 poena, dok je bronza pripala Filozofskom fakultetu. Na prvoj tabli za Filozofe igrao je Saša Pukšec, a na drugoj  Nikola Marković,  oni su osvojili 6,5 bodova.

Na turinu  je učestvovala i jedna dama, Ana Radmanović, koja je zajedno sa Markom Vojevićem branila boje Ekonomskog fauklteta.

SAH MDS01          SAH MDS02

Dragana Simić, predsednica Gradskog šahovskog saveza Niša izrazila je zadovoljstvo što je šah našao svoje  mesto među ostalim sportovima na ovoj lepoj manifestaciji i tako se u lepom svetlu predstavio niškoj publici.

Imamo jako dobre šahiste na niškim fakultetima. Sve što studenti organizuju preko svojih studenskih parlamenata Gradski šahovski savez podržava i trudi se da popularizuje ovaj sport kod naših studenata“, rekla je Simićeva.

 

Tabela :

  1. DIF 9,5
  2. Elektronski fakultet 7,5
  3. Filozofski fakultet 6,5
  4. Pravni fakultet 3,5
  5. Ekonomski 2
  6. Medicniski 1

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRUKOMET- rezultati sedmog vikenda
Naredni tekstFutsal – najava osmog vikenda
Studiram novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Nišu. Rodom sam iz Crne Trave. Upisao sam novinarstvo da bih radio kao sportski novinar, jer me sport zanima od malena. Zavisnik sam od praćenja sporta, najviše pratim fudbal, košarku i atletiku. Uzori u sprotskom novinarstvu su mi Vladimir Novaković, Edin Avdić i Nebojša Petrović.