DIF dominantno do finala

568

Košarkašice Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su pobedile ekipu Poljoprivrednog fakulteta rezultatom 51:33 (14:11, 17:6, 11:10, 9:6) i tako se plasirale u veliko finale lige Sportskog udruženja univerziteta u Beogradu. Utakmicu su obeležile igračice DIF-a koje su samo u prvoj četvrtini imale manje probleme, pre svega u odbrani, a kada su to popravile i kada igračice iz Zemuna nisu imale više snage razlika je samo rasla da bi na kraju rezultat iznosio 51:33.   

Finalni dan USSB

Početak utakmice nije nagoveštavao tako ubedljivu pobedu košarkašica sa Košutnjaka, pošto su obe ekipe krenule, barem što se tiče postizanja poena sa dosta raspoloženih igračica. Kroz veći deo prve četvrtine se igralo u tranziciji, jer je bilo dosta izgubljenih i ukradenih lopti. Tu činjenicu su iskoristile brze igračice poput BakovićeveTočakovićeveIvkovićeve i Hristove koje su postizale lake poene. Na kraju rezultat posle prvog perioda iznosio je 14:11 u korist ekipe DIF-a.

Drugi period su obeležile igračice Poljoprivrednog fakulteta koje su izgubile snagu pa su njihovi napadi izgledali bezidejno sa samo dva pogođena šuta i to dve trojke, Spajićeve na polovini četvrtine i Jreminove u završnici poluvremena. Na drugoj strani  potpuna dominacija DIF-a, u svim segmentima igre, koje su dobile ovu četvrtinu sa 17:6 i tako došle na korak od finala. Najzaslužnije za to što je prednost samo rasla bile su Točakovićeva koja je postizala poena, devet i Boškovićeva koja je bila vezivni faktor sa dve asistencije, ali i gospodarica pod svojim košem sa pet skokova.

Sastavi timova
                                  FSFV                 Poljoprivredni fakultet
Kostić D. Vidojević A.
Baković T. Hristov M.
Bukvić V. Jereminov M.
Točaković D. Spajić G.
Divjak V. Spajić D.
Bošković I. Radovanović B.
Jakovljević A.
Bošković N.
Ivković S.

Nastavak donosi košarku nešto slabijeg intenziteta, gde su dve igračice praktično same igrale i postizale poene. Kod poljoprivrednog je to bila kapiten Vidojevićeva, koja je postigla sedam od deset poena svoje ekipe, dok je sa druge strane Točakovićeva predvodila ekipu FSFV-a sa sedam od 11 poena, koliko je njena ekipa postigla u ovoj četvrtini. Pred četvru četvrtinu rezultat je iznosio 42:27 za FSFV.

Poslednjih osam minuta bilo rutinsko privođenje meča kraju, što se tiče igračica sa Košutnjaka, dok su se izabranice Antića u potpunosti predale, jer više nisu imali nimalo snage.  Rezultat svega toga bila je najneefikasnija četvrtina sa samo 14 postignutih poena. Najefikasnija u redovima FSFV-a bila je Točakovićeva koja je postigla 22 poena, dok je kod košarkašica iz Zemuna najviše poena postigla Spajićeva 11. Na kraju konačan rezultat iznosio je 51:33 u korist DIF-a.

Statistika
                        FSFV Poljoprivredni fakultet
Poeni  51 33
Šut za 1p  8/12 2/8
Šut za 2p  17/22 10/17
Šut za 3p  3/8 3/6
Defanzivni skokovi                       10                      9
Ofanzivni skokovi   8 6
Asistencije  4 3
Blokade  1 1
Izgubljene lopte  7 6
Ukradene lopte  4 6

Najbolji pojedinac ovog meča Danijela Točaković iznela je svoje utiske posle još jedne pobede i prolaska u veliko finale. ” Imali smo malih problema u prvoj četvrtini što se tiče odbrane i kada smo to popravili sve je došlo na svoje mesto, dok smo u napadu ispoštovali dogovor iz svlačionice, tako da sam izuzetno zadovoljna. Ostaje još to finale u kojem se nadam Pravnom fakultetu jer bih imale više šanse za prvo mesto, ali i ako dođe mašinac daćemo sve od sebe pa ko je bolji neka pobedi,” istakla je Točakovićeva.

Na drugoj strani veliki sportsmen i jedan od najzaslužnijih za ekspanziju i dobre rezultate na Poljoprivrednom fakultetu, u poslednjih nekoliko godina, Pavle Antić izneo je svoje utiske posle eliminacije u polufinalu. ” Znali smo da igramo protiv ekipe koja je u odnosu na nas na oba kraja terena i košarkaški i fizički na višem nivou. Imali smo neki dogovor iz svlačionice koji je iskren da budem poštovan dok su devojke imale snage, pratile igru i trčanje, ali onog trenutka kada su one izgubile tu snagu i energiju naša igra je stala. Pokušali smo nekim alternativnim rešenjima, ali nije bilo realnom šanse da ovaj meč učinimo malo zanimljivijim. Čestitao bih svojim devojkama, pošto su dale sve od sebe kao i tokom cele sezone, ali jednostavno su košarkašice DIF-a danas bile bolje“, rekao je Antić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV NAPADA TROFEJ!
Naredni tekstVUKSANOVIĆ I BOGDANOVIĆ MINIRALI GRAĐEVINU
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.