Despotu pomoć i trofej za hrabrost

141

Studenti Filozofskog fakulteta Niš demonstrirali su humanost i sportski duh na dvodnevnom turniru u malom fudbalu. Kup Filozofskog fakulteta  u napornom i neizvesnom nadigravanju osvojili su studenti treće godine anglisike. Turnir je organizovan u cilju prikupljanja novčane pomoći za Despota Lazića, obolelog od bulozne epidermolize.

Finalni dan USSB

Od 14 prijavljenih ekipa u finalu su se našli studenti treće godine Departmana za anglistiku i studenti četvrte godine novinarstva. Protivnici su pokazali isti stepen spremnosti, te se pobednik nije nazirao u regularnom toku utakmice. U produženom delu igre anglisti su dali gol više i rezultatom 4:3 porazili protivničku ekipu.

Ova utakmica je manje značajna od one koju Despot Lazić svakodevno vodi protiv neizlečive i retke genetske bolesti, na šta su takmičari i organizatori ovog turnira pokušavali da ukažu. Pobednici su svi koju su podržali takmičenje i dali dobrovoljni prilog za lečenje malog Despota.

Po završetku humanitarne akcije koja traje na Filozofskom fakultetu, studenti će ovom malom borcu poslati prikupljena sredstva.  „Uz prikupljeni novac, pobednička ekipa će se potruditi da Despotu pošalje i osvojenni trofej“, rekao je Peđa Milenković, jedan od organizatora turnira. Milenković je najavio da će Savez studenata Filozofskog fakulteta u narednom periodu organizovati još sportskih takmičenja humanitarnog karaktera.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOdržan memorijalni turnir “Zoran Kurjački”
Naredni tekstFON dominantan protiv Veterinara
Pesimistični optimista i perfekcionista. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu u Nišu, na departmanu za novinarstvo. Angažmanom u Sportindeksu pokušavam da opovrgnem tezu da je ljubav prema sportu i dobro poznavanje te oblasti nužan preduslov za bavljenje sportskim novinarstvom. Želim da pomognem u informisanju o bogatom studentskom sportu u Nišu.