„Derbi“ začelja grupe A pripao farmaceutima

432

Rukometaši Farmaceutskog fakulteta pobedili su posle velike borbe Medicinski fakultet rezultatom 24:21 (13:12) u okviru trećeg kola lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasniji na utakmici bio je rukometaš Medicinskog fakulteta Cubović sa sedam pogodaka, dok su po šest golova dali Popović i Batnoga iz ekipe Farmaceutskog fakulteta.

Finalni dan USSB

 

Bolje je utakmicu otvorila ekipa Medicinskog fakulteta preko Marinkovića i Jeftića, kojim se ubrzo priključio i Cubović sa dva gola. Farmaceuti nisu mogli da pronađu ritam i u odbrani su bili neorganizovani. Posle 10 minuta igre rezultat je iznosi 9:4 u korist medicinara. Četiri minuta pre kraja poluvremena dolazi do, kako se na kraju ispostavilo, presudnog momenta u utakmici. Nakon dva minuta koja je proveo na klupi Popović se vraća u igru i daje gol. Kao da je celoj ekipi dao energiju dok su medicinari energetski pali, odbrana je bila takva da su medicinari mogli samo da šutiraju sa devet metara. Redom su u napadau bez mnogo muke golove davali Popović, Batnoga , Mirković i Povković. Medicinari nisu uhvatili ritam do pauze a golom u poslednjem napadu Popović je doneo prednost svojoj ekipi pre pauze od 13:12.

Sastavi timova
Medicinski fakultet Farmeceutski fakultet
Savić 18 Gubić 1
Jeftić 23 Batnoga 20
Cubović 31 Mirković 15
Maksimović 9 Jugović 7
Srbljak 7 Milutinović 90
Ivanović 11 Unkašević 91
Marjanović Povković 8
Rosić Marodi 92
Vasiljević 3 Popović 13
Marinković 95
Đoršević 32
Drugo poluvreme opet bolje otvara Medicinski fakultet, Cubović je vezao četiri gola i pogodio u jednom napadu dva puta stativu. Nakon toga je usledila serija odbrana Gubića na golu farmaceuta. Kriznu ituaciju je iskoristio Mirković i svojom brzinom preko kontri doneo nova tri gola svojoj ekipi. Probudili su se i Batnoga i Popović u napadu, i ako su mnogo energije trošili u odbrani. Održavali su farmaceuti prednost od jednog gola uglavnom zbog grešaka protivnika u napadu. Na oba kraja terena nismo mogli da vidimo bravure golmana jer su šutevi ili bili gol ili su išli daleko pored gola. Poslednjih tri minuta tenzija je bila na vrhuncu, obe ekipe imale su po isključenog igrača kad je isključen i Popović zbog faula nad Cubovićem. Cubović je imao sedmerac da smanji prednost protivnika na samo jedan gol ali je na žalost medicinara promašio i gol i golmana. Dali su po još jedan gol Jugović i Jeftić do kraja utakmice. Na kraju pobeda farmaceuta rezultatom 24:21.
Statistika
Statistika Medicinski fakultet Farmaceutski faultet
Golovi 21 24
Promašaji 8 7
Izgubljene lopte 10 11
Sedmerci 3/5 /
Odbrane 7 8
Isključenja 2 4
Žuti kartoni 1 /
Crveni kartoni / /
 

Posle utakmice svoje viđenje izneo je rukometaš Farmaceutskog fakulteta Stefan Mirković. „Za nas je ovo bila jako bitna utakmica jer smo već dve izgubili. Ovo je na neki način bio derbi začelja ali ja se nadam da ćemo se mi malo dići. Čestitao bih i protivniku i svojoj ekipi“, izjavio je Mirković.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB