Derbi kola pripao FON-u!

878

Baketaši Fakulteta organizacionih nauka nastavili su pobednički niz savladavši ekipu Visoke škole za IKT rezultatom 16:13. Brza igra i česti pronašaji su obeležili početak meča, ali su igrači u nastavku uhvatili ritam i do poslednjeg trenutka igrali izjednačeno. U ekipi FON-a Vuksanović je zabeležio osam poena, dok je Drobnjak iz redova IKT-a upisao pet.

Finalni dan USSB


Spisak igrača
Fakultet organizacionih nauka Visoka škola za IKT
8 Vuksanović 7 Vujović
13 Šćekić 8 Šakotić
12 Jeković 10 Milošević
5 Božičković 18 Drobnjak
U prvim napadima momci sa IKT-a poene su posrizali pod obručem preko Drobnjaka, dok su basketaš FON-a bili precizniji u šutu izvan linije 6,75 (4:6). Stjepanović je je pogotkom za dva uspeo da izjednači rezultat, ali je na drugoj strani Jeković uz asistenciju Šćekića bio precizan na polaganju (6:7). Minimalni promašaji na obe strane omogućili su igru koš za koš. Na pogodak za dva Vuksanovića spreman odgovor imao je Stjepanović za 10:10, a potom je i  Milošević bio precizan sa poludistance. Nesporazum u odbrani IKT-a iskoristio je Vuksanović za pogodak izvan linije 6,75, ali je na suprotnoj strani Milošević uspešno realizovao slobodno bacanje i izjednačio rezultat (12:12). Još jedna dvojka Vuksanovića primorala je basketaše IKT-a da pri rezultatu 12:14 pozivu tajm-aut. Usledio je pogodak Šakotića iz reketa pa su i igrači FON-a rešili da iskoriste svoju mogućnost pauze (13:14). Nakon dogovora za FON je Vuksanović kroz polaganje pokušao da reši utakmicu, ali su basketaši IKT-a odgovorili faulom. Sigurnom realizacijom oba slobodna bacanja Vuksanović je meč priveo kraju (13:16).
Statistika
Fakultet organizacionih nauka Visoka škola za IKT
Šut za 1 poen 2/8 8/14
6/15 2/6
Slobodnja bacanja 2/2 1/1
Defanzivni skok 4 4
Ofanzivni skok 2 2
Asistencije 3 3
Nakon pobede igrač FON-a Luka Vuksanović bio je zadovoljan ostvarenim rezultatom. „Ovo su nam bili glavni konkurenti, zadovoljni smo kako smo odigrali i idemo da osvojimo ligu“, prokomentarisao je Vuksanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstStomatolozi nadigrali turiste!
Naredni tekstGrađevina “izgradila” pobedu nad veterinom
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.