Dejan Savić na čelu Univerzitetske reprezentacije

85

Univerzitetska reprezentacija Srbije u vaterpolu igraće na Univerzijadi koja se održava na Kineskom Tajpehu od 18. do 30. avgusta, a na kormilu ove reprezentacije nalaziće se trofejni trener Dejan Savić.

Kao selektor „A“ reprezentacije, Savić ima veoma uspešnu karijeru, pošto je osvojio zlatnu medalju na svim prestižnim takmičenjima, a u trenerskoj kolekciji medalja mu nedostaje još  sa Univerzitetskom reprezentacijom,  iako mu je to pošlo za rukom kao igraču 1995. godine. Na raspolaganju će imati veoma jaku ekipu u kojoj će se nalaziti nekoliko A reprezentativaca i koju sačinjavaju sledeći igrači: Đorđe Lazić, Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Nemanja Vico, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Viktor Rašović, Ognjen Stojanović, Dušan Vasić, Gavril Subotić, Strahinja Rašović i Filip Radojević.

Srbija takmičenje počinje 18. avgusta duelom sa Južnom Afrikom, potom će 20. avgusta odigrati derbi sa Mađarskom, a grupnu fazu okončaće duelom sa Kanadom 21. avgusta. Prethodnu Univerzijadu, vaterpolisti su završili bez medalje pošto su u meču za treče mesto izgubili od Amerikanaca, te će ove godine pokušati da to isprave.

Fejsbuk komentari