Dan II: Dva zlata u rukma domaćina

195

Drugog dana prvog Evropskog Univerzitetskog prvenstva u orijentiringu koje se održava u Olomoucu,  održana je middle distance trka u Kosiru. Na start su prve stupile devojke, a potom i momci. Najuspešniji na ovoj trci bili su Česi, u muškoj kategorij Petar Horvat  je osovjio zlato, a u ženskoj Tereza Janošikova. Predstavnici Srbije  Sava Lazić i Strahinja Strelić su zauzeli 56. i 70.mesto.

Finalni dan USSB

 

Takmičenje je drugog dana bilo veoma teško jer su učesnici prelazili šumsku stazu na temepaturi većoj od 30 stepeni. Obe zlatne medalje, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji,  uzeli su domaćini ovog šampionata. Još jednu zlatnu medalju  je osvojila Tereza Janošikova koja je trku završila sa vremenom 33.27. Drugo mesto sa vremenom 35.47 zauzela je takmičarka iz Litvanije Liga Valdmane, dok je na trećem mestu završila Gana Muler iz Švajcarske koja je bila za 14 sekundi sporija od drgugoplasirane Litvanke.

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Petar Horvat koji je stazu prešao za 32.47, druga dva mesta su zauzeli Švajcarci Janis Šonlaber koji je bio za 69 sekundi sporiji od prvoplasiranog Čeha, a iza njega je stigao njegov sunarodnik Florian Atindžer koji je prvog dana u sprintu osvojio srebro.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB