Dan 2: Dominacija Novosađanki, raspevani Holanđani bez poraza!

291

Dva dana su bila predviđenda za treniranje i finalne pripreme pred takmičenje, a turnir je otpočeo pre same ceremonije koja je održana 25. jula u 12.00 na jezeru Jarun.

Finalni dan USSB

 

Prva utakmica je odigrana u 9.00 u muškoj konkurenciji, a obe univerzitetske ekipe bile su iz Mađarske. Pobedu je odneo Univerzitet iz Budimpešte rezultatom 2:1 (12:19, 22:17). U isto vreme, ali na terenu 2, Univerzitet iz Beograda poražen je ekipe iz Barselone rezultatom 2:1(13:17, 13:12).

U 9.45 odigrane su još dve utakmice u muškoj konkurenciji. Na terenu broj jedan pobedu je odneo Univerzitet iz Zagreba koji je igrao protiv ekipe iz Budimpešte. Na terenu pored, Holanđani su bili dominantniji u odnosu na ekipu iz Turske.

Prve utakmice u ženskoj konkurenciji odigrale su se u 10.30. Holanđanke su rezultatom 2:0 nanele poraz ekipi Nemačke, dok su na terenu 2 Novosađanke lako savladale studentkinje sa Kipra. Rukometašice Zagrebačkog univerziteta pobedile su koleginice iz Barselone rezultatom 2:0.

Posle svečanog otvaranja usledile su dve utakmice u muškoj konkurenciji. Nemci su savladali Mađare, dok su na drugom terenu Beograđani bili poraženi nakon napete borbe od strane rukometaša iz Budimpešte.
Univerzitet Tilburg nastavio je da dominira peščanim terenima, pobedivši Univerzitet iz Budimpešte. Momci iz Zagreba lako su savladali ekipu Univerziteta Duizburg.

Novosađanke su nastavile da dominiraju zagrebačkim terenima, pa su nakon tri utakmice ostale neporažene. Univerzitet iz Beograda je nakon dva poraza uspeo da zabeleži pobedu nad ekipom iz Duizburga.

Na kraju dana, prvo mesto na tabeli u muškoj konkurenciji zauzeli su Holanđani, dok se Beogradski univerzitet našao na trećem mestu. Što se tiče ženskih ekipa, Univerzitet iz Novog Sada zauzeo je prvo mesto nakon tri pobede.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB